Berza kriptovaluta, Binance, je dodala Circle-ov USD Coin kao imovinu za nekoliko novih trgovačkih parova na svom novom kombinovanom stejblkoin tržištu (USDⓈ). Prema zvaničnom postu berze objavljenom 14. decembra.

USD Coin (USDC), koji je prvi put najavio Goldman Sachs-ov Circle početkom maja, a emitovan u septembru, jedan je od novih domaćih stejblkoina koji su u odnosu 1:1 sa vodećom fiat valutuom.

Ovog novembra, Binance, trenutno najveća kripto berza na svetu po dnevnom obimu trgovanja, promenila je naziv teter (USDT) tržišta u kombinovano USDⓈ tržište koje bi omogućilo podršku za više trgovačkih parova sa različitim stejblkoinima ponuđenim kao osnovni par.

Sa najnovijim unapređenjem ponude dodaju se šest novih trgovačkih parova za trgovanje USDC-om kao sredstvom ponude: izvorni token Binance Coin (BNB/USDC), Bitkoin (BTC/USDC), Itirijum (ETH/USDC), Ripl (XRP/USDC), EOS (EOS/USDC) i Stelar (XLM/USDC). Pored toga, Binance takođe dodaje USDC trgovački par sa stejblokoinom teter (USDT).

Prema saopštenju, berza će da zameni i ukloni svoje prethodne USDC/BNB i USDC/BTC trgovačke parove koji su pokrenuti sredinom novembra.

Neposredno pre Binance-a, glavna berza kriptovaluta Sjedinjenih Američkih Država Coinbase je učinila USDC prvim stejblkoinom dostupnim za trgovinu na svojoj platformi u oktobru.

Sa izdavanjem stejblkoina podržanih fiat valutom, velike berze su napravile spisak novih novčića: OKEx i Huobi su se nedavno odlučili za istovremeno postavljanje četiri stejblkoina vezanih za USD.

Ranije ove nedelje, Binance je pokrenuo kolekciju edukativnih sadržaja sa skoro 500 članaka kako bi pružio "nepristrasne" informacije o kriptu i blokčeinu, u okviru svoje inicijative Binance akademije, koja je pokrenuta ovog leta.

Prema CoinMarketCap-u, berza je zabeležila dnevni obim trgovanja u iznosu od 464.404.519 dolara u poslednjih 24h.

 

Pripremio: Nikola Mosurović