Berza kriptovaluta Binance dodala je u svoju ponudu još dva trgovinska para koristeći ripl (XRP) kao kotirajuću valutu, prema objavi od 24. decembra.

Dva trgovinska para TRX/XRP (Tron) i XZC/XRP (Zcoin) koristiće po prvi put ripl kao kotirajuću valutu na kripto berzi Binance.

Kao deo nadogradnje, programeri će preimenovati trenutna tržišta itirijuma u “ALTS” na zahtev klijenata.

“Uskoro ćemo dodati još par trgovačkih parova sa riplom kao kotirajućom valutom”, kako je CZ objavio na tviteru u nedelju.

Binance nastavlja da širi svoju ponudu tokena u četvrtom kvartalu, fokusirajući se na stejblkoine. Početkom meseca programeri su uveli i nove parove koristeći stejblkoin TrueUSD (TUSD)  kao kotirajuću valutu.

Komentarišući buduću politiku uvođenja novih parova Žao je rekao da će prednost imati oni razvojni timovi koji su svoju digitalnu imovinu davali u dobrotvorne svrhe preko Binance-ove humanitarne fondacije.

“Prioritet će nam biti dodavanje većeg broja parova za razvojne timove koji su donirali preko naše humanitarne fondacije, iako to nikada nije bilo spomenuto prilikom prikupljanja sredstava”, dodao je..

Vrednost XRP je porasla za 20%, XRP/USD par se trgovao na nivou od 0,44 dolara u vreme pisanja, što je na najvišem mesečnom nivou.

U vreme pisanja, Binance je najveća kripto berza na svetu oslanjajući se na dnevni obim trgovanja, pri čemu se u poslednjih 24 časa trgovalo na nivou od 1,2 milijarde dolara.

 

Pripremila: Marija Gvozdenović