Nedelja, 10. mart - Skoro svih 20 najvećih kriptovaluta izveštava o manjim gubicima u poslednjih 24h. Bitkoin (BTC) ponovo beleži pad ispod nivoa od 3.900 dolara, prema podacima Coin360.

Market visualization from Coin360

Vizuelizacija tržišta: Coin360

U vreme pisanja vesti, bitkoin je pao za nešto manje od 1% u 24h, trgujući na oko 3.931 dolara, prema podacima CoinMarketCap-a. Gledajući na njegov nedeljni grafikon, trenutna cena je 2% veća od 3.845 dolara, cena po kojoj je bitkoin započeo nedelju.

Bitcoin 7-day price chart

Grafikon nedeljnog kretanja cene bitkoina. Izvor: CoinMarketCap

Itirijum (ETH) zadržava svoju poziciju kao najveći altkoin po tržišnoj kapitalizaciji, koja iznosi oko 14,3 milijardi dolara. Drugi najveći altkoin, ripl (XRP), ima tržišnu kapitalizaciju od oko 13 milijardi dolara.

ETH je zabeležio pad od 1,3% u poslednja 24 sata. U vreme pisanja vesti, ETH se trguje na oko 136 dolara, nakon što je dan započeo na oko 138 dolara. Na svom nedeljnom grafikonu, itirijum je povećao svoju vrednost za oko 2,2% sa 133 dolara, ETH-ova cena prošle subote.

Ethereum 7-day price chart

Grafikon nedeljnog kretanja cene itirijuma. Izvor: CoinMarketCap

U nedavnom izveštaju se tvrdilo da preko 80% ukupne cirkularne ponude itirijuma ima 7.572 adresa.

Drugi najveći altkoin ripl nije video skoro nikakvo kretanje cena u posladnjih 24 sata i trenutno se trguje na oko 0,313 dolara. Gledajući nedeljni grafikon novčića, njegova trenutna cena je gotovo identična ceni po kojoj je počeo nedelju, što je manje od 0,32%.

Ripple 7-day price chart

Grafikon nedeljnog kretanja cene ripla. Izvor: CoinMarketCap

Među prvih 20 kriptovaluta, najizraženije akcije je imao stelar (XLM), koji je skočio za skoro 11%, a NEM (XEM), beleži pad za više od 4%.

Ukupna tržišna kapitalizacija svih kriptovaluta trenutno iznosi 134,1 milijardi dolara, što je više od 3% u odnosu na 129,7 dolara, što je njena vrednost od pre nedelju dana.

Total Market Capitalization 7-day chart

Nedeljni prikaz ukupne tržišne kapitalizacije. Izvor: CoinMarketCap

Kao što je nedavno objavio Cointelegraph, Fidelity Digital Assets, odeljenje američkog finansijskog giganta za digitalne valute, sada se održava sa odabranom grupom klijenata.

 

Pripremio: Nikola Mosurović