Najveća svetska kripto berza, Binance, objavila je da će biti domaćin prve konferencije kompanije, navodi se u saopštenju za medije podeljen sa Cointelegraph-om 6. decembra.

Blokčein nedelja Binance-a će se održati u Singapuru sledećeg januara i uključuje dva glavna događaja - samu konferenciju, zajedno sa dvodnevnom "Binance SAFU (Bezbedna imovina za korisnike) Hakatonom", navodi se u saopštenju. Kao što njegovo ime ukazuje, SAFU hakaton je fokusiran na razvoj alata za zaštitu kripto imovine koji su bazirani na blokčeinu.

Direktor Binance-a Čangpeng Žao, poznatiji kao CZ u industriji, naglašava da je firma izabrala Singapur jer smatraju da je "središte finansija i tehnologije u Aziji". CZ je dodao da će na konferenciji biti predstavljeni "najznačajniji igrači i lideri blokčein industrije. "

Ranije ove nedelje, Binance je objavio planove da "pomogne pri unapređenju ove industrije" pokretanjem vlastitog blokčeina "Binance Chain" u "narednim mesecima". Istog dana, otkrili su drugi pregled svoje predstojeće decentralizovane berze (DEX), kao deo novoformirane inicijative Binance Chain.

U oktobru je kripto berza takođe najavila osnivanje blokčein dobrotvorne fondacije (BCF) tokom Svetskog investicijskog foruma, organizovan od strane konferencije OUN o trgovini i razvoju (UNCTAD) u Ženevi, Švajcarska.

Prošlog meseca, BlockShow je takođe održao blokčein konferenciju u Singapuru, na kojoj je prisustvovalo 2.800 učesnika i više od 50 izlagača i panelista.

 

Pripremila: Majda Petrović