Toshi, decentralizovana aplikacija otvorenog koda (DApp) koja služi kao pretraživač i novčanik razvijen od strane Coinbase-a navodno će „vrlo brzo“ podržati bitkoin (BTC), bitkoin keš (BCH) i lajtkoin (LTC) prema zvaničnoj Medium objavi od 15. avgusta.

Berza predstavlja korak više u odnosu na samo ponovno brendiranje, što ukazuje na to da će se novčanik vremenom razvijati i da će nuditi više funkcionalnosti od postojećih kripto novčanika i da će služiti kao "prolaz" za decentralizovanu mrežu i "otvoreni finansijski sistem".

Inicijalno, novčanik nudi podršku za itirijum (ETH) i ERC-20 tokene, ali će uskoro podržati bitkoin (BTC), bitkoin keš (BCH) i lajtkoin (LTC).

Takođe omogućava korisnicima pristup decentralizovanim berzama, upotrebu decentralizovanih aplikacija od treće strane, kupovinu i skladištenje kripto dragocenosti i primanje airdrop-a i tokena putem inicijalnih ponuda novčića (ICO).

Coinbase navodi da će korisnici moći da čuvaju svoje privatne ključeve unutar svojih uređaja, umesto na eksternim serverima, koji će biti osigurani pomoću ugrađene bezbednosne tehnologije, uključujući "bezbednu enklavu" i biometrijsku autentifikaciju.

Cointelegraph je izveštavao o novoj Coinbase-ovoj akviziciji američkog startapa koji se fokusira na razvoj decentralizovanog resenja zastite vezanog za lične podatke, jer berza nastoji da pronađe nove načine za rešavanje anonimnosti, privatnosti i drugih problema sa osetljivim podacima u kontekstu otvorenog finansijskog sistema.

 

Pripremio: Nikola Mosurović