Menjačnica kriptovaluta nastala u Pekingu, Huobi, zvanično je započela trgovanje u Južnoj Koreji, saznajemo prema zvaničnoj izjavi Huobi Group-a od 30. marta.

Nova Huobijeva južnokorejska poslovnica podržava 100 altkoina i trguje na 208 tržišta (77 ETH tržišta, 98 BTC tržišta i 33 USDT tržišta).

Nudi i fond za zaštitu investitora, kao i program za brzu nadoknadu investicija, u slučaju gubitaka nastalih van njihove kontrole.

Globalna menjačnica Huobi Pro je trenutno na drugom mestu u svetu po obimu trgovine, prema Coinmarketcap-u, u vreme objavljivanja ovog članka.

Huobi Group je pokrenula svoju Houbi Pro menjačnicu, sa sedištem u Singapuru, nakon što je kineska vlada potisnula ICO projekte i domaće menjačnice za razmenu kripta u fiat, septembra 2017. godine. Kineske mere su pooštrene u januaru i februaru ove godine.

Usred ovog snažnog regulatornog napada, Huobi sada cilja prekomorska tržišta, sa planom za pokretanje poslovnice u SAD-u, nakon Južne Koreje. Južnokorejski kontekst nudi svoja obećanja i kontradikcije.

Procenjeno je da zemlja ima najveću svetsku bazu kripto korisnika posle SAD-a i Japana. Tolika je bila kripto pomama u Koreji da se, u jednom trenutku, altkoinima trgovalo 30% više nego na drugim tržištima, iako je takozvana “Kimchi-premium” (razlika u ceni između korejskog i ostalih tržišta) splasla početkom ove godine. Izveštaji pokazuju da zemlja ima desetine menjačnica kriptovaluta.

Decembra 2017. godine, južnokorejska vlada je zabranila anonimno kripto trgovanje, a u januaru 2018. godine, preko 200.000 stanovnika je potpisalo peticiju nakon što je pogrešno protumačilo glasine o potpunoj zabrani za trgovanje kriptom.

Južnokorejska vlada navodno pokušava da opozove svoju zabranu za ICO projekte, a šest glavnih banaka nastavlja da podržava kripto razmenu.

Okvir poreza za južnokorejsko tržište kriptovaluta trebalo bi da bude predstavljen u junu.


 

Pripremila: Kristina Ristin