HB10 indeks kriptovaluta velike kripto berze Huobi je uvršten na TradingView, glavnu platformu za finansijske podatke i analizu za trgovce i investitore, navodi se u saopštenju berze objavljenom 4. marta.

HB10, predstavlja fond koji se sastoji od devet vodećih digitalnih valuta prema obimu trgovine, lansiran je prošle godine kroz Huobi Pro platformu. HB10 navodno ima za cilj da "pomogne korisnicima da postignu izloženost tržištu digitalne imovine sa relativno malim kapitalnim izdacima i da korisnicima pruže veću diversifikaciju po parovima za trgovanje novčićima."

Prema nedavnoj najavi, uz podršku HB10, TradingView je takođe dodao sve Huobi parove za trgovanje novčića. To će navodno omogućiti korisnicima da se uključe u arbitražu i druge oblike trgovanja.

Livio Weng, izvršni direktor Huobi Global, sugerisao je da ovaj korak označava dalje usvajanje kriptovaluta, rekavši da je “ovo samo početak. Kako se dodatni novčići i parovi dodaju Huobi Global-u, oni će se pojaviti i na TradingView-u."

Prošlog meseca, Huobi Global je pokrenuo podršku za teter (USDT) - stejblkoin vezan za američki dolar. Huobi je na taj način počeo da nudi usluge depozita i povlačenja za USDT u originalnom bitkoin (BTC) Omni Layer protokolu i njegovom nedavno lansiranom ERC20 tokenu, koji je kreiran na Itirijum blokčeinu.

Pre toga, Huobi.com, američki partner Huobi-a, pokrenuo je fiat-kripto usluge trgovanja, sa početnom podrškom za tri para sa USD. Usluge kripto trgovanja, sa vodećim kriptovalutama BTC, ETH i USDT, kao i podrška za depozit i za povlačenja američkih dolara.

 

Pripremio: Nikola Mosurović