Alternative Airlines, turistička kompanija sa sedištem u Ujedinjenom Kraljevstvu, udružila se sa kripto servisom Utrust radi olakšavanja plaćanja kriptovalutom.

13. novembra, švajcarski procesor digitalnih plaćanja Utrust najavio je novo partnerstvo sa svojim prvim partnerom u turističkom sektoru Alternative Airlines. Dve kompanije planiraju da klijentima omoguće rezervaciju letova dok plaćaju kriptovalutama kao što su bitkoin (BTC), itirijum (ETH), deš (DASH), DigiByte (DGB) i Utrust-ov token UTK.

Pretražite preko 650 aviokompanija i platite kriptovalutama

Saradnja dve kompanije će uvesti trenutne prekogranične transakcije, zaštitu kupca i kripto-gotovinsku nagodbu klijentima kompanije Alternative Airlines. Veb lokacija turističke firme omogućava klijentima da pretražuju preko 650 aviokompanija, kao što su Delta, United, British Airways, Virgin i Emirates, između ostalih. Direktor Utrust-a, Nuno Koreia, je rekao:

„Za posao ili slobodno vreme putovanje avionom može biti skupo, a potrošači štede mesecima kako bi sebi priuštili putovanje. Neophodno je da potrošači budu zaštićeni prilikom rezervacije letova. Utrust kupcima Alternative Airlinesa pruža povećanu sigurnost i pogodnost plaćanja kriptovalutama i smanjenje naknada za obradu, kako bi doneli veću transparentnost i poverenje u svet onlajn plaćanja."

U avgustu je objavljeno da je portugalski sportski klub SL Benfica sklopio partnerstvo sa Utrust-om kako bi olakšao plaćanja putem kripta za karte i artikle. Nova opcija plaćanja omogućiće navijačima i kupcima da kupuju ulaznice i bilo koje proizvode na veb lokaciji kluba sa Utrust-ovim matičnim tokenom (UTK) i kriptovalutama bitkoinom i iterom.

Bitkoin bankomat instaliran na aerodromu u Majamiju

Za one koji žele da lete sa međunarodnog aerodroma u Majamiju i plate kartu sa BTC-om, firma Bitstop je na aerodromu sredinom oktobra instalirala jednu od svojih ATM mašina. 

Suosnivač Bitstopa i glavni oficir za strategiju Dag Karilo istakao je da sve više i više ljudi radije putuje oslanjajući se na bitkoin umesto gotovine zbog praktičnosti i sigurnosti. Rekao je:

„Međunarodni aerodrom u Majamiju je savršeno mesto za naše kupce da povoljno razmene svoje dolare za bitkoin i obrnuto, kada putuju u zemlji ili u inostranstvo.“