Spekulacije velikih optimista su prouzrokovale rast Itera. Struktura pomeranja uzbrdo formira dugoročni talas. Mogucnost pomeranja cene do 20 dolara se povećava.

ETH/USD

Posle utemeljenja ETH blizu 8 dolara, obrtni talas i mocni impuls na gore ga je pratio. Postojao je otpor na putu formiranja cene Itera u obliku velike koncentracije prodajnih naloga izvan vrhunca strukture na nivou od 9 dolara. Kao sto smo pominjali već nekoliko puta, kada se veliki igrači pojave na berzi cena se obicno probije kroz ključni nivo bez utemeljenja na njemu, ali istovremeno izvesno je da ce dotaći sledeći ključni nivo i da će se onda vratiti  natrag na početnu tačku.Takva taktika dozvoljava igračima da naprave profit za kratak vremenski rok. Zato nestabilnost raste na tačkama gde je obrt najverovatniji.

Takav primer je istinit sudeći na osnovu stopiranja kupovnih naloga. Mozemo jasno videti da je najveći obim naloga koncentrisan izmedju 9,3 i 9,7 dolara. Sledeći veći obim se jedino moze naći na 6,5 dolara i on je beznačajan. Na taj način možemo utvrditi da će ključna tačka biti na nivou od 9,3 dolara. To je mesto gde se nalazi najveći obim trgovanja. Zato možemo razmišljati o njemu kao vrhuncu korekcije ka trendu rasta i takođe kao o prekretnici na dole. Sudbina rastućeg trenda najverovatnije će se odrediti u toj tački. U većini slučajeva, nezavisno od putanje pomeranja, nestabilnost raste na nivoima kao što je ovaj. Zato je ova situacija profitabilna za velike trgovce. Zbog toga cena Itera treba da se učauri iznad 9,3 dolara da bi nastavila da raste. Da bi kontinuirano rasla takođe mora da se učauri na 11,7 dolara i formira zaokret. U slučaju silzanog okreta na 9,3 dolara šanse ce biti u korist daljeg pada na 8 dolara. Ako se pojave veliki prodavci na toj tački nece biti utvrđenja ali kad pad uzme maha najverovatnije ce se cena vratiti na početni nivo.

ETC/USD

Cena Itirum Klasika srednjoročno formira ravan. Posle perioda rasta, cena Itiriuma nije uspela da se utvrdi blizu vrha trenda rasta, što je prouzrokovalo početak formiranja ravni. Dugoročna linija omogucava ozbiljan otpor. Kao što mozemo videti cena Itirium klasika nije još spremna za moćniji rast, ipak rastući trend jos nije gotov.

Očigledno je da prednost drže pesimisti. Prodajni nalozi imaju najveći obim. Ako se ova slika ne promeni, to će ozbiljno uticati na dalji rast. Ako se to promeni, rast ce biti na najvišem nivou. Zbog toga u ovom trenutku da bi Itirium nastavio da raste, mora da se formira obrtni talas na 1,5 dolara. Minimalne mete pod ovim okolnostima su smeštene blizu 1,73 dolara, sto je najviši vrh zaravni. U pogledu pomeranja cene na dole, Itirijum ima najveće šanse da raste u korist pesimistima, jer je je ova situacija sa prodajnim nalozima profitabilnija većim prodavcima. Stoga, 1,27 dolara je verovatno vrhunac za korekciju prema celoj rastućoj strukturi.Tako bilo bi veoma nekonvencionalno kupiti Itirijum tokom svog utvrđenja i obrtanja na tom nivou.

 

Ključne tehničke analize gde je promena trenda izvesna: Rastući trend cene Itirijuma će najverovatnije biti prekinut dok traje opadajući okret ka 9,3 dolara. Ako Itirijum Klasik formira obrt blizu 1,27 dolara, opadajući trend će ga najverovatnije pratiti.