Bitkoin hardverski novčanik TREZOR prekida BitPay integraciju zbog onoga što je TREZOR-ov tehnički direktor opisao kao "poigravanje" sa njihovim API-jem.

U objavi na Tviteru od četvrtka, Pavol Rusnak je rekao da BitPay potencijalno može preimenovati SegWit2x lanac u "BTC", s tim u vezi Trezor više neće prikazivati ​​svoje tikere.

Hardverski novčanik je usvojio oprezan pristup SegWit2x forku, dok je BitPay, zajedno sa konkurentskim novčanikom Xapo, rekao da bi potencijalno tretirao 2x lanac kao "BTC" ako bi dobio dovoljnu podršku.

"Mi zamenjujemo... BitPay kursne stope API u... TREZOR Web novčanik jer planiraju igrati igre sa BTC tikerom. To se ne može tolerisati ", napisao je Rusak.

 

Taj potez dolazi nakon što je čuvena menjačnica Kraken najavi da će zaustaviti svoju implementaciju BitGo-a do kraja oktobra. Izvršni direktor platnog prometa Makj Belš je jedan od najistaknutijih pristalica SegWit2x forka.

Međutim, u cirkularnom pismu korisnicima, Kraken je rekao da njegova odluka nije "na bilo koji način motivisana zabrinutošću u pogledu kvaliteta usluge BitGo-a".

"Mi jednostavno premeštamo Bitkoin (i vežemo) na alternativni sistem koji pruža slične sigurnosne prednosti sa višestranačkim potpisivanjem. Premeštanje bitkoina na alternativni sistem novčanika pomoći će nam da naša infrastruktura postane jedinstvena i lakša za upravljanje ", objasnio je on.

Rusnak se pridružio krititci Belša zbog njegovog propagiranja SegWit2x kao što su i mnogi bitkoin biznisi izašli sa osudom pokušaja hard forka.

Ove nedelje viđeno je protivljenje koje dolazi iz bitkoin zajednice Hong Konga kade je ANXPRO odbio SegWit2x pred održavanje Hong Kong meetup-a (grupa koja je sastavljena od lokalnih kompanija i nevladidnog sektora).


 

Pripremio: Nikola Mosurović