Decentralizovani internet protokol TRON objavio je svoje planove za pokretanje fonda za blokčein video igrice pod nazivom TRON Arcade, prema saopštenju za medije objavljenom na Cointelegraph-u 29. novembra.

TRON Arcade, za koju kompanija tvrdi da je osmišljena da “da moć razvojnim programerima", u naredne tri godine će investirati 100 miliona dolara.

Taj potez predstavlja dugoročnu opredeljenost TRON-a, koji je ranije ove godine preuzeo giganta BitTorrent.

Prema rečima izvršnog direktora TRON-a Justina Suna, Arcade će "igrati ključnu ulogu" u rastućoj popularnosti firme.

"TRON teži da se suoči sa postojećim problemima sa kojima se suočava industrija igara, koristeći otvorenu, transparentnu i nepromenjivu blokčein tehnologiju", izjavio je u saopštenju za medije, dodajući:

"TRON Arcade će odigrati ključnu ulogu u podsticanju programera da se pridruže našoj misiji i pruže najbolje iskustvo igračima širom sveta za blokčein igrice".

U skladu sa onim što je postala uobičajena tema u javnosti, TRON je naglasio atribute svoje mreže kao što je brzina transakcije u odnosu na itirijum (ETH).

Sun je nastavio sa PR aktivnostima nakon saopštenja kompanije, on je na društvenim mrežama ove nedelje pokušavao da pridobije programere Itirijuma za svoju platformu pošto je cena ETH-a pala.


 

Pripremio: Nikola Mosurović