Blokčein platforma bazirana na decentralizovanim aplikacijama (DApp) Tron je otkrila plan proširenja svog drugog sloja za rešenje skalabilnosti, Sun Network. Prema saopštenju objavljenom u ponedjeljak, 8. aprila, testnet mreže će biti lansiran krajem maja.

Plan širenja Sun Network mreže uključuje razvoj DApp sajdčeina i infrastrukturu za razmenu između blokčeinova. Očekuje se da će protokol drugog sloja povećati ukupni kapacitet Tron-ove mreže, dok će istovremeno omogućiti decentralizovanim aplikacijama da rade sa ekstremno niskom potrošnjom energije i visokom sigurnošću.

Tokom prve faze, koja treba da počne 30. maja, Tron će se fokusirati na pokretanje sajdčein pametnih ugovora. Zvanično predstavljanje mreže Sun Network, koja će dodatno poboljšati karakteristike decentralizacije i sigurnosti imovine, postavljeno je za 10. avgust.

Sredinom septembra, Tron planira da pokrene procese optimizacije za poboljšanje jednostavnog korišćenja mreže i olakšavanje raspoređivanja sajdčeinova.

6. aprila, osnivač i izvršni direktor Tron-a Džastin San je učestvovao u podkastu “The Crypto Chick”, navodeći da će Tron ekosistem zvanično sarađivati sa itirijumom (ETH) kasnije ove godine bez davanja dodatnih detalja.

Tokom istog podkasta, San je rekao da će na tronu bazirana verzija stejblkoina teter (USDT) biti pokrenuta 9. aprila. Otkrio je da će na tronu bazirana verzija snažnog stejblkoina omogućiti jeftinije i brže transakcije od na bitkoin baziranom (BTC) Omni protokolu stejblkoina USDT.

Ranije u aprilu, Tron fondacija je odlučila da traži od programera da uklone decentralizovane aplikacije za kockanje sa japanskog tržišta kako bi se uskladili sa lokalnim propisima. Pošto je kockanje generalno zabranjeno japanskim krivičnim zakonom, kompanija je pozvala lokalne programere da ne pokreću takve aplikacije na platformi kompanije.


 

Pripremila: Majda Petrović