Protokol "Decentralizovani internet"  TRON-a uticao je na rast TRX tokena od skoro 8 procenata u ponedeljak, 8. oktobra, nakon što je izvršni direktor Justin Sun izjavio da će njegovo predstojeće ažuriranje pobediti itirijum u brzini i EOS-u po troškovima.

Odyssey 3.1, najnovija verzija TRON-a, otići će uživo u 20h SGT, Sun je potvrdio na Tviteru kao rezultat "konsenzusa zajednice".

Promene uključuju pokretanje TRON Virtual Machine, koja će omogućiti programerima da testiraju pametne ugovore pre nego što pređu na TRON glavnu mrežu.

"Funkcija TRON Komiteta i (Tron Virtual Machine) će se odvijati uživo, označavajući početak ere pametnog ugovora", Sun je nastavio u tvitu, smelo ističući:

"TRON će biti 200 puta brži u odnosu na ETH, 100 puta jeftiniji u odnosu na EOS-ov dApp za programere i korisnike, ovo je za vas!"

Uspeh TRON-a se nastavalja sa statusom njegovog "Atlas projekta" sa platformom za razmenu sadržaja BitTorrent, koju je kupila u julu ove godine.

TRX se ipak mučio na tržištu kriptovaluta tokom 2018. godine, trenutno se trguje na oko 0,027 dolara po tokenu u poređenju sa rekordnim vrednostima na nivou od 0,21 dolara.


 

Pripremio: Nikola Tasić