Decentralizovani Internet projekat TRON (TRX) pokreće program od 1 milion dolara za podršku programere za izgradnju DApps-a i proizvoda na TRON-ovom protokolu, prema saopštenju za javnost sa Cointelegraphom 16. novembra.

Inicijativa ima za cilj da olakša potrošaču usvajanje blokčein tehnologije putem TRON-ovog ekosistema nakon nedavne akvizicije servisa za razmenu datoteka između korisnika (P2P) BitTorrent-a, Project Atlas i usluge Poppi za plaćanje. TRON-ov protokol trenutno obrađuje više od milion transakcija i 600.000 novčanika.

Startap će navodno prihvatiti podneske svom akceleratoru do decembra, a pobednici će biti objavljeni na prvom međunarodnom samitu TRON-a u januaru.

U oktobru, TRON i najveći kineski internet provajder Baidu najavili su da će sarađivati na cloud computing resursima. Partnerstvo između dve firme ostaje fokusirano na kupovinu i korišćenje Baidu-ovih osnovnih cloud computing resursa, umesto na povezivanje „na blokčein poslovnom nivou".

Takođe u oktobru, izvršni direktor TRON-a Džastin San je tvrdio da će njegovo ažuriranje pod nazivom Odyssey 3.1 pobediti itirijum u brzini i EOS-u po troškovima. Promene uključuju pokretanje TRON Virtual Machine-a, koja bi omogućila programerima da testiraju pametne ugovore pre nego što pređu na TRON  mrežu.
 

TRX je 11. najveća kriptovaluta, trgujući na nivou od 0,018 dolara, što je povećanje od 0,27% na dan, prema CoinMarketCap-u.

 

Pripremila: Majda Petrović