Blokčein platforma za decentralizovane aplikacije (DApp) Tron želi da ukloni DApp-ove za kockanje na japanskom tržištu u skladu sa lokalnim propisima, navodi se u saopštenju objavljenom 31. marta.

Prema toj izjavi, kompanija namerava da se pridržava lokalnih zakona i propisa u zemljama u kojima radi. Stoga je kompanija odlučila da podrži ograničenja kockanja za japanske korisnike kroz niz preporuka za programere, jer je kockanje generalno zabranjeno prema Japanskom krivičnom zakonu.

Da bi uklonio DApp-ove sa japanskog tržišta, Tron predlaže da japanski DApp programeri ne pokreću takve aplikacije na platformi kompanije.

Štaviše, programerima koji rade sa aplikacijama za kockanje u celini se preporučuje da blokiraju korisnike sa japanskim IP adresama. Tron od njih takođe traži da ne olakšavaju korišćenje aplikacija za lokalne kockare.

Prema saopštenju, Tron će dalje sarađivati sa japanskom vladom i pružiti im sve potrebne podatke u slučaju kršenja ove zabrane.

Tron, firma koja stoji iza TRX-a, jedanaeste kriptovalute po tržišnoj kapitalizaciji, nedavno je kupila blokčein prodavnicu aplikacija CoinPlay. Kompanija želi da objedini širok spektar blokčein aplikacija i DApp-ova na jednoj platformi, eliminišući potrebu da se pretražuju zasebno u konvencionalnim prodavnicama aplikacija. Prošlog meseca, HTC-ov blokčein smartfon Exodus je najavio partnerstvo sa veb pretraživačem Opera i podršku za više DApp-ova na telefonu.

Krajem marta, Blumberg analitičari su napisali da Itirijum (ETH) mreža, između ostalog napravljena za razvoj DApp-ova, gubi prednost u odnosu na platforme kao što su EOS i Stelar, a Tron takođe pokazuje sličan procenat DApp korisnika kao i ETH.

Prošle godine Tron je objavio svoje planove za pokretanje fonda za blokčein gejming pod nazivom TRON Arcade, koji navodno može da prikupi i do 100 miliona dolara u naredne tri godine.