Fondacija Tron posvetiće svoj samit niTROn 2020. Kobi Brajantu, američkoj NBA superzvezdi, koja je u nedelju poginula u helikopterskoj nesreći.

Brajant, „član porodice Tron“, poznat po učešću u Tronovim događajima, umro je u 41. godini života u helikopterskoj nesreći u blizini Los Anđelesa, zajedno sa svojom 13-godišnjom ćerkom 26. januara.

Nakon tragičnih vesti, Tron fondacija objavila je da će predstojeći samit niTROn, glavni događaj u kojem je domaćin Tron i koji će biti održan od 29. februara do 1. marta u Seulu, biti posvećen Brajantu.

Brajant je na prethodnom događaju razgovarao o budućnosti blokčeina

Najavljujući vest u tvitu 26. januara, Tron je priložio sliku preminule košarkaške legende sa osnivačem Trona i generalnim direktorom Džastinom Sanom na prethodnom događaju niTROn održanom u San Francisku u januaru 2019. godine.

U odvojenom tvitu, San je izrazio saučešće, primetivši da mu je bila jedna od najvećih časti u životu da upozna Brajanta na tom događaju:

„Kobi, bilo je sjajno što smo se upoznali u 2019. godini. Susret sa vama bio je jedna od najvećih časti i privilegija u mom životu, zauvek ću se sećati kako smo na pozornici razgovarali o budućnosti blokčeina. Imaćemo minut ćutanja u vašu čast tokom niTROn 2020. R.I.P."

Kripto zajednica cinična

San, koga su u medijima okarakterisali kao „majstora hajpa“ i kritikovan zbog „objavljivanja najave za najavu“, veb zajednica je kritikovala zbog korišćenja Brajantovog imena za promociju njegovog događaja.

Brojni komentatori na Tviteru su pobesneli zbog reakcije Tron Fondacije i Džastina Sana, optuživši ih da nečiju smrt koriste za sopstveni dobitak:

„@justinsuntron ponovo koristi [nečiju] smrt za sopstvene koristi.“

Drugi su branili ono što su smatrali iskrenim gestom poštovanja i saučešća u ime zajednice Tron-a. Jedna osoba je tvitovala: „Mislim da su negativni komentatori bolesni i @justinsuntron je dao veliku počast #KobeBryant.“

Kako je ranije objavio Cointelegraph, košarkaški šampion je pozvan na Tron-ovu konferenciju 2019. godine kao specijalnog gosta koji je „podelio svoja razmišljanja i životno iskustvo da nadahne mlade lidere i preduzetnike“.

Ranije danas Cointelegraph je prijavio da bivši zaposleni u BitTorrentu tuže Sana zbog navodnih kršenja radnog odnosa i uznemiravanja. Bivši zaposleni u BitTorrent-u traži odštetu od 15 miliona dolara od Sana, optužujući njegovu kompaniju za nepravedan otkaz, rasnu diskriminaciju, neprijateljsko radno okruženje i druge prekršaje.