Osnivač i izvršni direktor Trona (TRX) tvrdi da će ekosistem trona “zvanično sarađivati” sa itirijumom (ETH) ove godine. San je nagovestio saradnju tokom intervjua na The Crypto Chick podkast 6. aprila.

Preciznije, San je izjavio: “čak ćemo i tokom ove godine videti saradnju između trona i itirijuma”. Kao odgovor na pitanje o nedavnim tvitovima suosnivača itirijuma Vitalika Buterina o tronu, San je izjavio da veruje da će “takmičenje doneti bolji proizvod”. San je takođe dodao:

“Verujem da ćemo u budučnosti sarađivati još više sa developerima itirijuma, kao i sa preduzećima koji su izgrađeni na itirijumu kako bi poboljšali sektor.”

San je takođe najavio drugi sloj rešenja skalabilnosti za tron, tvrdeći da će se poboljšati broj transakcija barem 100 puta i dramatično smanjiti naknade, a rešenje izlazi početkom drugog kvartala 2019. San je nedavno tvitovao o rešenju - koje se naziva Sun Network - ali je San odstupio od objavljivanja zvaničnog datuma.

Tokom podkasta, San je takođe napomenuo da tron verzija stejblkoina tetera (USDT) treba da izađe 9. aprila. San tvrdi da će tronova verzija poznatog stejblkoina omogućiti jeftinije i brže transakcije nego USDT koji je zasnovan na bitkoin (BTC) Omni protokolu.

Tokom drugog kvartala ove godine, Tron će takođe uvesti “novu mrežu sa opcijom za privatnost”, koja je zasnovana na tehnologiji koju koristi Zcash (ZEC).

Kao što je Cointelegraph izvestio u martu, dve vodeće kripto berze - Huobi Global i OKEx - najavile su njihovu podršku za tronovu verziju USDT-a.

Radar, startap koji stoji iza decentralizovane berze Radar Relay i koji je sakupio 10 miliona dolara prošle godine, najavio je da će objaviti alate za developere za blokčein rešenje skalabilnosti Lightning Network.Pripremio: Marko Mihajlović