Turbocharged je prva igrica koja korsiti altkoin GameCredits (GMC). Registrovani korisnici će imati priliku  da učestvuju na turniru 15.12. kao i mogućnost da osvoje neku od nagrada.

Krediti za video igrice nisu nova stvar na sceni, to je jedna od prvih aplikacija za blockchain tehnologiju. Međutim, do sada mnogi nisu uspeli da pridobiju značajnu pažnju i slavu, osim Hyper-a, koja ima veliki broj korisnika u nekim igricama.

GMC se našao na Poloniex-ovoj listi 22.12.2014. sa cenom od 100 Satošija. Sada, nakon uspona i padova prodaje se za oko 5.000 Satošija.

TurboCharged

TurboCharged je trkačka igrica koja je već izbačena za javnost 3. septembra. Ovo drugo izdanje će omogućiti developerima da dalje testiraju platformu za transakcije i sistem za klađenje.

Na sajtu su objavljeni ciljevi i očekivanja:

·         Glavni cilj ovog izdanja je beta-testiranje naše GMC transakcione platforme i sistem za klađenje.

·         Izdanje ima opciju trkanje protiv ghost protivnika.

·         Prvo izdanje podržava Windows, dok će kasnija izdanja biti za mobilne platforme kao i za Linux i Mac OS.

Korisnici će uskoro moći da se prijave za Tokyo Grand Prix (TGP) i da kreiraju svoj web wallet.

Trke sa nagradama

Pravo đuskanje počinje 15.12. kada će TGP biti otvoren za sve i kada počinje tronedeljni izazov. Tri nagrade će biti dodeljene u GMC za 3 najbrža trkača na potpuno novoj stazi. Pobedniku je namenjena nagrada od 15.000 GMC, što je trenutno ekvivalentno 0.7371 BTC, ili oko 260 dolara. Međutim, vrednost GMC se može promeniti usled hajpa. Drugo mesto će dobiti 5.000, a treće dobija 1.000 GMC.

Ukoliko želite da učestvujete na TGP-u, sve što treba uradite je da se registrujete za web wallet kada link bude dostupan, kao i da download-ujete i instalirate igricu.

Stupili smo u kontakt sa Ivicom Simatovićem (PR, menadžer za poslovnu strategiju i marketing) i evo šta nam je rekao:

CT: Pre svega, koliki je tim koji stoji iza GMC?

IS: Bilo nas je 12, a sada je oko 40, iz mnogih zemalja širom sveta.

CT: Koji su vaši planovi za oglašavanje?

IS: S obzirom da smo još uvek autsajderi na sasvim novom tržištu kriptovaluta, najbolji pristup marketingu je da razvijemo prirodno okruženje za naše korisnike i da im ponudimo rešenja za njihove potrebe koristeći naše postojeće medije, osnivajući nove i šireći glas.

CT: Kako se kreće GameCredits ovih dana?

IS: GMC učestvuje u globalnom pokretu poboljšanja našeg monetarnog sistema sa rešenjima za transakcije i olakšavajući igranje širokoj publici. GMC tim se nalazi svuda, skoro u svakoj zemlji na svetu. Imamo veliku navalu novih korisnika u Kini, što je od pre par dana novo tržište za nas.

CT: Kako biste nazvali TurboCharged verziju koja se pušta u rad 15. decembra? Da li je to javna beta?

IS: Da, može se tako nazvati jer je to novi koncept. Želimo da plasiramo proizvod koji je potpuno funkcionalan, kao i da budemo sigurni da će se ugođaj korisnika stalno poboljšavati. U tom kontekstu možemo ovo nazvati javnom beta verzijom.

CT: Da li je već moguće da programeri usvoje GMC kao valutu u svojim projektima? Da li postoji dostupan API?

IS: Fokusirani smo na angažovanje programera i kreiranje brzog i pouzdanog API-ja i wallet servis. Korišćenjem našeg API-ja, sve transakcije se obavljaju trenutno koristeći našu online wallet platformu.

CT: Zašto bi programeri trebali da izaberu GMC umesto BTC? Šta je različito? Mora da postoji nešto što BTC ne može, što može GMC, da bi privukao programere.

IS: Koristimo Scypt algoritam za GMC rudarenje, što ima značajnu prednost, kao što je manja potrošnja struje u poređenju sa bitkoinom. GMC ima vreme bloka od 90 sekundi, koje garantuje brze transakcije čak i izvan našeg wallet sistema. Trenutni transfer sredstava korišćenjem GMC wallet-a unutar igračkog sistema. To je par prednosti koje pružamo kripto tržištu.

CT: To jeste interesantno. A da li vas plaši obim podataka, kada se saobraćaj uveća.

IS: Ne, ne plaši nas obim podataka.

CT: Ukoliko GMC projekat dobije veliku pažnju, možete očekivati stotine mikrotransakcija u sekundi. Broj transakcija po bloku je već problem sa bitkoinom. Kako GMC rešava taj problem?

IS: Koliko znam, vreme transakcija za bitkoin varira... U suštini, našu platformu smo izgradili na čvrstim osnovama i računali smo na te mogućnosti. Iskreno, tome se i nadamo da će se dogoditi u jednom trenutku, jer to bi značilo veliku potražnju. A pre svega, želimo priliku da se dokažemo.

GMC ima kreće vreme transakcije. To po mom mišljenu rešava problem zakrčenja mreže. Čak i takozvani testovi opterećenja koje neki magarci uporno rade to i demostriraju. I da, shvatam da sam tu upravo bacio rukavicu, ali mislim da mi to možemo da podnesemo.

CT: To je interesantno. Međutim, kada GMC mreža dobije širu prihvaćenost, biće velika količina mikrotransakcija, koje će učiniti da blockchain enormno poraste.

IS: Tako ćemo i mi!