Izvršni direktor Tvitera i Square-a Džek Dorsi aludirao je da troši 10.000 dolara nedeljno na bitkoin (BTC) na podkastu “Tales from the Crypt” 4. marta.

Na podkastu, Dorsi je govorio kako je došao do toga da eksperimentiše sa bitkoinom i koje paralele vidi između bitkoina i Tvitera. Govoreći o “Stacking Sat Saturday” - trend gde korisnici kupuju bitkoin u vrednosti od 25 dolara svake nedelje kako bi pokazali da je usvajanje kriptovaluta u porastu - Dorsi je izjavio: “Video sam trend na Tviteru [...] Učestvovao bih ali sam već prešao limit na CashApp-u. Ne mogu da kupujem više.”

Iako Dorsi nije rekao specifičnu sumu, maksimalni nedeljni limit za kupovinu bitkoina na mobilnoj aplikaciji Square-a CashApp je 10.000 dolara. On je dalje komentarisao da će se možda pridružiti Stacking Sat Saturday sledeće nedelje, zato što će limit do tada nestati.

Dorsi je poznat po svom verovanju da je bitkoin prava valuta interneta. Dorsi je izjavio u intervjuu sa Džo Roganom prošlog meseca da je “bitkoin nešto što je rođeno na internetu, razvijeno na internetu i testirano na internetu...on jeste internet.”

Komentari Dorsia na podkastu potvrđuju njegovu prethodnu izjavu sredinom maja prošle godine, kada je izjavio da su virtualne valute budućnost legitimnog načina globalnog plaćanja.

U februaru, Dorsi je otkrio da je jedina kriptovaluta koju drži bitkoin. Pri upitu o specifičnim odlikama bitkoina koji ga najviše uzbuđuju, on je ukazao na potencijal bitkoina da postane globalna valuta.

Nedavno, Judžin Kasperski, izvržni direktor vodeće kompanije za sajber bezbednost Kasperski, izjavio je da veruje da će u budućnosti - “možda tokom sledećih 100 godina” - svet biti ujedinjen pod jednom vladom, koja će imati jednu digitalnu valutu. Kasperski je međutim tvrdio da su “kriptovalute odlična ideja, ali da svet nije spreman za njih.”


Pripremio: Marko Mihajlović