Džek Dorsi, izvršni direktor Tvitera i platnog servisa Square-a, rekao je da vidi bitkoin (BTC) kao jedinu svetsku i Internet valutu, objavio je 21. marta The Times.

Dorsi veruje da će do te pozicije bitkoin doći za  "verovatno više od deset godina, ali bi proces mogao ići dosta brže":

"Na kraju će svet imati jedinstvenu valutu, internet će imati jedinstvenu valutu. Ja lično verujem da će to biti bitkoin."

Krajem februara 2018. godine, Dorsi je  rekao da će se Square usredsrediti na razvijanje više opcija za interakciju sa bitkoinom preko njihovog Cash App-a, nazvavši ga "transformacijskom tehnologijom za sektor".

Dorsi je napomenuo u The Times-u da ne veruje da trenutno BTC ima mogućnosti da postane efektivna valuta, odnosno kao sredstvo razmene:

"Sporo je i skupo je, ali kako sve više ljudi ima, te stvari se prevazilaze. Postoje novije tehnologije koje izgrađuju blokčein i omogućavaju mu pristup."

Prošle sedmice, Lightning Labs, razvojni tim Lightning Network-a (LN), objavio je prvu bitkoin spremnu LN implementaciju, čineći besplatne i trenutne BTC transakcije bliže stvarnosti. Dorsi je učestvovao u njihovom početnom finansiranju koje je iznosilo od 2,5 miliona dolara, kao i lajtkoinov (LTC) kreator Čarli Li.


 

Pripremio: Nenad Ćurčić