Engleska crkva stara 150 godina prodaje se za 1,5 miliona dolara, a agencija prihvata plaćanje u bitkoinu (BTC).

Prodavac je spreman da primi uplatu u bitkoinu

Prema listingu na Rightmove-u, glavnom britanskom internet portalu o nekretninama i veb lokaciji, jedan prodavac je stavio crkvu iz 18. veka, pretvorenu u kuću sa sedam spavaćih soba, na prodaju i spreman je da prihvati bitkoin za plaćanje.

Dok je cena imovine 1,2 miliona britanskih funti, konačna cena u bitkoinu treba da se dogovori i potvrdi kod prodavca i da će zavisiti od tržišne cene bitkoina u trenutku prodaje, napominje se na sajtu. U vreme pisanja vesti, prodajna cena iznosi 182,34 bitkoina.

Izgrađena 1871. godine, pretvoreni stambeni objekat je bivša crkva Svetog Lorenca u okrugu Durham.

Početkom ove godine Cointelegraph je izvestio da je glavni projekat Aston Plaza orjentisan na bitkoin pauzirao svoje poslovanje, dok su u prethodnim izveštajima tvrdili da je izgradnja poduhvata u iznosu od 325 miliona dolara zaustavljena u januaru 2018. Prema vebsajtu Aston Plaza, poduhvat i dalje nudi studija, kao i jednosobne i dvosobne stanove koji se mogu kupiti u bitkoinu.

Velika Britanija i plaćanja u kriptovaluti

Prema poslednjim izveštajima, Velika Britanija je prihvatala plaćanja u kriptovalutama. Prošle nedelje, lokalna firma za kripto-novčanike i debitne kartice Cryptopay najavila je pokretanje transfera sa britanskim funtama putem Faster Payments Scheme, što je navodno eliminisalo troškove konverzije evra.

U aprilu 2019., najveća britanska kompanija za upravljanje putovanjima, Corporate Traveler, objavila je da je započela sa prihvatanjem bitkoina za plaćanje, primetivši da se kompanija ne bavi promenljivošću cene bitkoina, jer je primljena kriptovaluta direktno pretvorena u britanske funte.