Svetski program za hranu Ujedinjenih nacija koristi itirijumov Blokčein za prenos vaučera interno raseljenim u Siriji. Platforma je bila u mogućnosti da prenese kriptovalutne vaučere za 10.000 ljudi. Tu platformu su kreirali u Parity Technologies.

Parity Technologies je kompanija koju vodi itirijumov suosnivač Gavin Vud.

“Sredstva koja su poslata interno raseljenima su korišćena za kupovinu hrane. Sa uspehom ovog projekta, Svetski program za hranu planira proširenje projekta na 100.000 ljudi u Jordanu do kraja 2018. godine.”

UN planira više projekata vezanih za blokčein tehnologiju koja omogućava da pomoć stigne brže do katastrofom pogođenih područja.

Ekspanzija Blokčein tehnologije

Projekti koje planiraju u UN-u pokazuju da tehnologija Blokčeina ima potencijal da stvarno utiče na ceo svet, čineći tok transakcije efikasnijim i sigurnijim.

Zapravo, izveštaj Oracle-a pokazuje da će inovativna Blokčein tehnologija uticati na razne industrije.

Neki od privrednih sektora na koje bi blokčein tehnologija mogla da ima pozitivan uticaj su: zdravstvo, energetika i naročito državna uprava. Što se tiče državne uprave, tok novčane transakcije može biti efikasniji i sigurniji u isto vreme, što bi moglo smanjiti prisustvo neslaganja u fondovima.

Veliki broj institucija i kompanija je uzeo u razmatranje ili već počeo da koristi blokčein tehnologiju, a očekuje se da će taj broj biti još veći.