Osnivač Consensys-a Džozef Lubin je izvestio timove iz Indije i Filipina da će se njihove kancelarije zatvoriti.

Coindesk je 11. decembra izvestio da su izvori upoznati sa temom potvrdili da će lokalne kancelarije u Indiji i na Filipinima zaista biti zatvorene, međutim, nisu bili u mogućnosti da podele više detalja u vezi sa skorašnjim zatvaranjem kancelarija.

Cointelegraph je kontaktirao ConsenSys vezano za ova najnovija dešavanja, ali još uvek nije dobio odgovor. Ovaj članak će se ažurirati ako se pojave novi komentari.

ConsenSys podržava sedam novih projekata zasnovanih na Itirijumu sa 175.000 dolara finansiranja

Uprkos nedavnim glasinama da ConsenSys zatvara svoje kancelarije u Indiji i na Filipinima, preduzetni studio Itirijuma nastavlja da ulaže u budućnost.

ConsenSys finansira ono što smatra obećavajućim projektima, od početka 2019. godine uložili su 330.000 dolara u 15 startapa.

„U Wave 1 videli smo puno aplikacija, ali nisu bile super jake. U Wave 2 počeli smo da primećujemo verodostojnije timove i više jedinstvenih ideja dolazi do realizacije“, rekla je Bloker. Među najnovijim primaocima, koji su sada deo Wave 3 su softverski klijent Ethereum Lighthouse i konstruktor decentralizovanih aplikacija za mobilne uređaje Alice.

ConsenSys je kupio provajdera infrastrukture Blockchain Infura

Istog meseca, ConsenSys je objavio da je u potpunosti kupio Infura-u, dobavljača infrastrukture za blokčein infrastrukturu koju je firma ranije podržavala. Infura pruža itirijum infrastrukturu za izgradnju decentralizovanih aplikacija, omogućavajući programerima da primene svoja rešenja bez hostinga sopstvenih ful nodova.