Circle kripto finansijska kompanija podržana od strane Goldman Sachs-a navodno želi da prikupi 250 miliona dolara u kombinaciji kapitala i duga. Izvor informacija je tvrdnja anonimne osobe koja je upoznata sa planovima kompanije, kao što je navedeno u izveštaju stranice The Information 2. marta.

Prema navodima iz članka, Circle - koji generiše prihode od naknada za trgovanje na svojim kripto berzama (Poloniex i institucionalna ponuda Circle Trade) - beleži pad svojih prihoda nakon što je ukupni pad kripto tržišta doveo do smanjenja obima trgovanja. Ipak, u intervjuu za The Information, suosnivač Circle-a Džeremi Aleir je tvrdio da je prihod kompanije porastao između 2017. i 2018. uprkos padu kripto cena.

Kako je objavio Cointelegraph u januaru, OTC kancelarija za prodaju kripta Circle (Circle Trade) imala je nominalnu vrednost od 24 milijarde dolara u 2018. godini.

Circle je takođe kompanija koja stoji iza USDC novčića (USDC), za koji je kompanija objavila treći izveštaj revizije u januaru. Novčić je dodat na Binance tržište stejblkoina u decembru prošle godine.

U skorije vreme, kao deo sveobuhvatnog cilja da radi sa većim delom institucionalnog tržišta kripto trgovanja, Gemini - berza kriptovaluta koju su osnovali Vinklevos blizanci - pridružila se brokerskoj zajednici British Telecommunications Radianz Cloud.

 

Pripremio: Nikola Mosurović