Najveća internet korporacija u Južnoj Koreji Kakao će, kako se izveštava, integrisati svoj kripto novčanik u aplikaciju za razmenu poruka KakaoTalk, javila je 18. marta lokalna finansijska novinska agencija Fnnews.

Prema izveštaju, više od 44 miliona korisnika južnokorejskog KakaoTalka moći će da šalju peer-to-peer transakcije koristeći Kakao-ov kripto novčanik.

Južnokorejski gigant će, kako se izveštava, integrisati novčanik u KakaoTalk nakon lansiranja komercijalnog servisa blokčein platforme Klaytn, spin-off od Kakao-ove podružnice Ground X. Nedavno je Bloomberg objavio da će kompanija sprovesti još jedan ICO od 90 miliona dolara nakon što je već prikupio 90 miliona dolara.

Prema Fnnews-u, Klaitn je zakazan za komercijalno lansiranje krajem juna 2019. godine.

Prethodno, Cointelegraph je izvestio da je Kakao potrošio više od 57 miliona dolara na nove tehnologije, uključujući i blokčein i veštačku inteligenciju.

Krajem februara, zvaničnik Samsunga je navodno izjavio da će novi pametni telefon južnokorejskog tehnološkog konglomerata, Galaxi S10, imati funkcije novčanika za itirijum (ETH), bitkoin (BTC) i još dva tokena. Kompanija je ranije zvanično saopštila da će telefon imati skladište za privatne ključeve za kriptovalute u navodnom Blockchain Keystore-u.

Nedavno je Njujork Tajms objavio da Facebook radi na projektu kriptovaluta koji će biti ugrađen u tri aplikacije potpuno u vlasništvu Facebooka - WhatsApp, Facebook Messenger i Instagram. Prema procenama NYT-a, Facebook-ov navodni stejblkoin će imati kombinovanu izloženost na 2,7 milijardi korisnika.


 

Pripremila: Majda Petrović