Dunamu, podružnica čuvenog Kakao-a, operater velike južnokorejske kripto breze Upbit, planira da otvori berzu u Singapuru sledećeg meseca, javlja lokalni medij Yonhap News 19. septembra.

Prema Yonhapu, Dunamu je već u februaru ove godine formirao ogranak u Singapuru, u okviru svog aktivnog pritiska na širenje azijskog tržišta. Iako tačan datum otvaranja berze u Singapuru ostaje da se završi, firma je rekla Yonhapu da će se usluga krenuti od početka oktobra.

Kim Kook-hyun, šef postojeće Singapurske filijale Upbit-a, navodi:

"Kako je Singapur proaktivno podržao blokčein tehnologiju, naš napredak ulaskom na tržište će pomoći da obezbedimo mnoge šanse da vodimo razne relevantne projekte i da imamo globalnu konkurentnost."

Upbit je zabeležio porast u trgovini, što je za 53,6 posto u toku dana, navodi CoinMarketCap. U trenutku pisanja teksta, berza je rangirana kao deseta najvećoj kripto berzi globalno, sa dnevnim obimom trgovanja od oko 241 milion dolara.

Kao što je ranije objavljeno, Kakao-ov nedavni polugodišnji izveštaj pokazao je da je Upbit uprkos negativnom trendu na tržištu obezbedio porfit od 100 miliona dolara u trećem kvartalu 2018. godine.


 

Pripremio: Nikola Tasić