Matična kompanija južnokorejske berze kriptovaluta Upbit je uložila skoro 50 miliona dolara u blokčein startape od marta 2018. godine, prenosi korejski medij na engleskom jeziku Investitor.

Dunamu, koji je osnovao investicionu podružnicu Dunamu & Partners u isto vreme prošle godine, je dao novac za ukupno 26 preduzeća.

Kompanija namerava da uloži (prema planovima koje je ranije najavljivala) 84 miliona dolara u sektor.

Dunamu Investments

"Naš cilj je da doprinesemo zdravom rastu blokčein ekosistema tako što ćemo aktivno da ulažemo u startapove sa tehnologijom i uslugama svetske klase sa potencijalom za realnu implementaciju", izjavio je Rian Li, direktor kompanije Dunamu & Partners. On nastavlja:

"Dunamu i Dunamu & Partners' strategija identifikacije i ulaganja u inovativne tehnološke i finansijske startapove, bez obzira na veličinu, fazu i region, nastaviće se 2019. godine."

Kako je izvestio Cointelegraph, u Južnoj Koreji je nedavno uočen porast velikih investicija u blokčein i kripto. Prošlog meseca, japanski fond je uložio 200 miliona dolara u operatera berze Bithumb.

U međuvremenu, druga platforma - Korbit, mogla bi se konačno naći pod kontrolom Disney korporacije.

Kakao korporacija, južnokorejski internet gigant koji je već aktivan u kripto areni, potvrdio je da planira da u junu pusti u funkciju vlastitu blokčein platfomu.

Za Dunamu, investicija će posebno biti usmerene ka entitetima koji se bave usvajanjem usluga u vezi sa blokčeinom, fintehom i stvaranjem sadržaja koji je u skladu sa propisima, napominje Investor.

 

Pripremio: Nikola Mosurović