Bitkoin i altkoini su "nova institucionalna klasa investiranja" od 2017. godine, tvrdi američka multinacionalna investiciona banka i kompanija za finansijske usluge Morgan Stenli u novom izveštaju objavljenom 31. oktobra.

Dokument pod nazivom "Bitkoin Decrypted: A Brief Teach-In and Implications", pokazuje optimističnu procenu iz Morgan Stenlija o "iznenađujućim" razvojima u kriptovalutama koji se nastavljaju do današnjeg dana.

Prema dosadašnjim otkrićima, "iznenađenja" koja dolaze iz kripta u 2018. godini su "snažne" formacije novih fondova namenjenih sektoru, kao i "rast" fjučersa vezanih za kriptovalute.

Uprkos konstantnom opadajućem tržištu ove godine i pratećem padu cena, nastavlja Morgan Stenli, Bitkoin i altkoini predstavljaju "novu institucionalnu klasu investicija" još od 2017. godine.

Istraživači imaju pozitivan stav prema ovoj na decentralizovanoj tehnologiji, govoreći kako čini svet "boljim".

Dokument se ističe u njegovoj pozitivnoj prirodi i označava jedan od najsnažnijih signala, Vol strit postaje posebno zainteresiran za bitkoin. U raspravi o vlastitom ulasku, investicioni giganti su često naglašavali potrebu korisnika i kako ih motivišu da se uključe u industriju.

Prošlog meseca, anonimni izvori su naveli u glavnim medijima da će bankarski gigant pratiti stope drugih kolega sa Vol strita kao što su NASDAQ i Citigroup u razmatranju bitkoin trgovinskih opcija za korisnike.

 

Pripremio: Nikola Mosurović