Da li ste ikada sanjali o upoznavanju sa svojim idolom? Koliko biste platili da upoznate svog omiljenog pevača ili fudbalera? I šta ako želite platiti digitalnom valutom?

Onlajn aukcijska platforma CharityStars planira to da uradi, objavljujući da je počela sa prihvatanjem bitkoina kao metod plaćanja.

Kristijano Ronaldo za bitkoine

Pre nekoliko dana, bitkoin ponuda u vrednosti od 36.000 dolara je pobedila i dala priliku pobedniku da se upazna sa svetski poznatim fudbalerom, Kristijanom Ronaldom. Prihodi sa ove aukcije biće donirani Forever Dream fondaciji, udruženju  koje pruža pomoć deci i porodicama koja su u teškim situacijama.

Frančesko Nazari Fuseti, suosnivač i izvršni direktor CharityStars je objasnio:

"CharityStars nastoji da bude na čelu sektora prikupljanja sredstava, pa je bio prirodan potez integrisanja kriptovaluta na našu platformu, pružajući više transparentnosti za donatore i pomažući naših 500 dobrotvornih organizacija da prikupe više novca."

Poznati vole humanitarne akcije

Aukcije se obavljaju preko CharityStars platforme. One nisu samo za osvajanje sastanaka sa poznatim ličnostima, već i druga luksuzna iskustva i proizvodi, a prikupljena sredstva se prosleđuju udruženjima Amnesty International, Breast Cancer Now, Save the Children, Croce Rossa Italiana, Operation Smile , Make a WIsh i mnoga druga.

Na platformi, možete naći dosta poznatih osoba sa kojma se pobednici aukcija upoznaju ili izlaze na večeru kao što su: Vivijen Vestvud, Đuzepe Cipriani, Leo Mesi i mnogi drugi. Italijanski MotoGP šampion Valentino Rosi je takođe učesnik humanitarnih aukcija, on daje svoju repliku motora pobedniku.

Pitanja vezana za blokčein i humanitarne akcije

CharityStars planira da integriše blokčein tehnologiju da bi imali transparentniji sistem. Ovo nije prvi put da humanitarna organizacija odlučuje da koristi blokčein koji omogućava korisnicima jasniji postupak prikupljenih sredstava koja primaju.

Na primer, italijanski Helperbit primenjuje slično u sektoru donacija podrucijma koja su pogođena prirodnim katastrofama. Helperbit je 2016. pomogao Legambiente, italijanskom udruženju za zaštitu životne sredine da prikupi sredstva za svoju kampanju nazvanu "Preporod ima mlado srce” (The rebirth has a young heart) posvećenu mladim preduzetnicima u italijanskim područijima pogođenim zemljotresima.

Još jedna humanitarna organizacija povezana je sa bitkoinom i blokčeinom, a zove se BitHope. Bugarska nevladina organzacija (NVO) koristi samo digitalne valute da prikupi sredstva za kampanje koje se organizuju na njihovoj platformi.

Kao što možete videti na Bitcoin Charity veb stranici, tamo je mnogo udruženja koja prihvataju bitkoin kao metodu plaćanja. Na vama je da odlučite na koje dobro delo ćete potrošiti vaš kripto i...sa kojim poznatim ličnostima želite da odete na večeru.Pripremio: Bojan Zečević