Komanda za ugovaranje vojske Sjedinjenih Država (ACC) iz Nju Džersija izdala je obaveštenje o prethodnom pozivu za pružaoce usluga za istraživanje kriptovaluta.

Kao pred-poziv, objavljen 25. jula, obaveštenje i odgovori ACC-a ne obavezuju ACC da zatraži ili dodeli ugovor.

Za upotrebu u krivičnim istragama

Prema ACC-u, Američko komanda za kriminalističku istragu (USACIDC) traži rešenje za analitiku kriptovaluta za upotrebu u krivičnim istragama i drugim misijama.

U obaveštenju se ističe da izvođač mora pružiti internetsku uslugu zasnovanu na klaudu (koja se ne oslanja na hardver ili softver) i koja može pomoći policiji u prepoznavanju i gonjenju aktera koji koriste kriptovalute u nezakonite svrhe, kao što su prevara, iznuda i pranje novca.

Izvođač treba da obezbedi izvor transakcija sa kriptovalutama, sa kapacitetom da ponudi multi-kriptovalutnu analizu za bitkoin (BTC) i druge vodeće kriptovalute.

Ostali zahtevi uključuju pružanje „praćenja bitkoina i drugih kriptovaluta u realnom vremenu“, uključujući usluge atribucije i identifikaciju, kao i mogućnost identifikovanja obrazaca transakcija i interakcija sa drugim entitetima.

Vlada i vojska prelaze na blokčein

U jesen 2018. Izveštaj Diar-a je otkrio da su američke vladine agencije te godine utrostručile ulaganja u obaveštajne blokčein kompanije.

Velika većina obaveštajnih vladinih ugovora o blokčeinu za 2018. godinu navodno je ugovorena sa njujorškom firmom za blokčein analitiku Chainalysis, koja je - do tog datuma - potpisala ugovore sa vladinim agencijama u ukupnom iznosu od 5,3 miliona dolara.

Cointelegraph je ovog avgusta izvestio da su američke vazduhoplovne snage osigurale nove ugovore sa startapom koji se bavi pametnim ugovorima - Simba Chain i firmom za upravljanje podacima na blokčeinu Constellation, sa fokusom na korišćenje tehnologije za lanac snabdevanja i upravljanje podacima.