Zakon kojim se izuzimaju kompanije koje pružaju kripto usluge iz određenog državnog zakona o prenosu novca ponovo je podnesen Kongresu Sjedinjenih Američkih Država. Prema podacima objavljenim na zvaničnom sajtu Kongresa od 14. januara.

Predlog zakona, pod nazivom „Obezbeđivanje sigurne luke za izdavanje dozvola i registracije određenim programerima i provajderima blokčein usluga“, podneo je američki kongresmen Tom Emer i sponzorisan od strane kongresmena Derena Sotoa.

Emer je već pokazao interesovanje za kriptovalute i blockčein tehnologiju u prošlosti, i bio je uključen u listu članova američkog Kongresa koji su uključeni u kripto, prema objavi Cointelegraph-a od marta prošle godine.

Kako je objavio Cointelegraph u septembru 2018. godine, Emer planira da uvede tri zakona koji podržavaju blokčein tehnologij i kriptovalute, uključujući i onaj koji je nedavno podnet. Druga dva zakona su „Rezolucija o podršci digitalnim valutama i blokčein tehnologiji“ i „Zakon o regulativnoj bezbednosti za blokčein“.

U oktobru su se pojavile vesti da su američki predstavnici Doris Matsui i Bret Gutri predložili predlog zakona koji je nazvan "Akt za promovisanje blokčeina 2018", Predstavničkom domu SAD-a.

U junu 2018. godine, Cointelegraph je izvestio da je Komitet za finansijske usluge Predstavničkog doma SAD-a predložio predlog zakona kojim bi se započela studija o tome kako su kriptovalute korišćene u trgovini ljudima.

 

Pripremio: Nikola Mosurović