Blokčein kompanija TokenSoft sa sedištem u San Francisku, objavila je beta verziju svog novčanika za digitalna sredstva i digitalne hartije od vrednosti, navodi se u saopštenju objavljenom 29. januara.

Novi proizvod pod nazivom Knox Wallet obezbeđuje oflajn skladištenje i kastodi platformu za upravljanje sa više sredstava, uključujući i kriptovalute kao što su bitkoin (BTC) i itirijum (ETH), kao i tokenizovana sredstva kao što su nekretnine, vlasnički kapital ili dug. Novčanik sada prolazi kroz fazu testiranja, dok će biti dostupan svima tokom prvog kvartala 2019-e.

Izvršni direktor kompanije TokenSoft Mason Borda izjavio je da je sigurno skladištenje digitalnih sredstava „od presudne važnosti s obzirom da je gotovo milijardu dolara u kriptovalutama ukradeno od strane hakera samo u prva tri kvartala 2018. godine“.

U izveštaju kompanije za sajber bezbednost Carbon Black otkriveno je da je u prvoj polovini 2018. godine ukradeno približno 1,1 milijardi dolara u digitalnoj valuti. Kompanija je saopštila da kriminalci koriste dark veb kako bi omogućili krađu kriptovaluta velikih razmera, procenjujući da ih ima 12.000 tržišta i 34.000 ponuda vezanih za kripto krađu od kojih hakeri mogu iskoristiti prednost.

U decembru, TokenSoft je investirao u brokersku kuću koja je u skladu sa Komisijom za hartije od vrednosti SAD-a (SEC). Investicija je navodno omogućila TokenSoft-u da oni koji žele da izdaju tokene sarađuju da brokerskom kućom kako bi to učinili u svoje ime.

Prošle sedmice, kripto podružnica giganta za elektronsko trgovanje Overstock.com je pokrenula sekundarno trgovanje svojim tokenskim hartijama od vrednosti tZERO preko brokerskog naloga za hartije od vrednosti Dinosaur Financial Group, koji je osnovan da deluje kao broker.

Sredinom januara, braća Vinklvos, bitkoin milijarderi i osnivači kripto berze Gemini, predviđali su da će i tokenizovane hartije od vrednosti i stejblkoini značajno doprineti evoluciji digitalne valute.