Američki blokčein i kripto investitor Majkl Terpin dobio je 75,8 miliona dolara u parnici protiv 21-godišnjeg Nikolasa Truglije, koji ga je navodno prevario. Rojters je objavio ovu vest 10. maja.

Prema izveštaju, Viši sud u Kaliforniji je prošle sedmice naredio stanovniku Truhlija na Menhetnu da isplati gore navedeni iznos u kompenzacijskoj i kaznenoj šteti. Iznos je navodno jedan od najvećih sudskih presuda dodeljenih pojedincu u kripto prostoru do sada, navodi Rojters.

Kako je ranije saopšteno, Terpin je podneo žalbu protiv Truglia krajem decembra, nakon što je prvo  podneo tužbu protiv AT&T prošlog avgusta. Terpin je optužio firmu za nemarnost koja je navodno omogućila osumnjičenom da stekne kontrolu nad Terpinovim brojem telefona i ukrade kripto vredan 24 miliona dolara.

Truglia i drugi učesnici su navodno preuzeli kontrolu nad Terpinovim tokenima tako što su prebacili njegov telefonski broj pod svoju kontrolu, resetovali lozinke i pristupili njegovim onlajn računima. Truglia je, kako se izveštava, uhapšen u novembru zbog krađe milion dolara u kriptu  putem SIM zamene.

Kako je juče izvestio Cointelegraph, američko ministarstvo pravde objavilo je 9. maja optužnicu od petnaest tačaka koja optužuje hakersku grupu sa oznakom "Zajednica" da je zamenom SIM kartica ukrala kriptovalute.
 

Pripremila: Majda Petrović