Coinbase, berza i pružalac novčanika za kriptovalute iz San Franciska pokrenuo je svoju novu "Convert" uslugu, prema zvaničnom saopštenju od 17. decembra.

Prema izjavi, korisnici će u početku biti u mogućnosti da konvertuju između bitkoina (BTC), itirijuma (ETH), itirijum klasika (ETC), lajtkoina (LTC), 0x (ZRX) i bitkoin keša (BCH). Usluga će biti dostupna na coinbase.com i aplikacijama za iOS i Android.

Nova funkcija će se navodno staviti na raspolaganje korisnicima u 34 različite zemlje, u kojima Coinbase nudi domaći pristup plaćanju. Prema berzi, Convert je "prirodni progres" u razvoju platforme.

Od 10. decembra Coinbase je pokrenuo nove ponude u okviru promotivne kampanje "12 dana Coinbase-a" nazvanu po tradicionalnoj božićnoj pesmi. 14. decembra, berza je uvela povlačenja fiat valuta na platnoj usluzi PayPal. Usluga će biti dostupna korisnicima u SAD-u i postepeno će biti uvedena i u druge jurisdikcije.

Coinbase i PayPal koji su se prethodno integrisali u 2016. godini, kada je berza dodala podršku platformi dodajući glavne kreditne kartice. U to vreme, korisnici Coinbase-a mogli su da prodaju bitkoin i da svoja fiat sredstva deponuju na PayPal novčanik. Integracija je prekinuta u februaru 2018. godine zbog tehničkih poteškoća.

Pored uvođenja novih usluga i funkcija na Coinbase platformi, kampanja je obuhvatila i dobrotvorne i edukativne inicijative.

Coinbase-ova profesionalna platforma, Coinbase Pro je 20. najveća berza po 24-časovnom obimu trgovanja, prema CoinMarketCap-u, sa 154 miliona dolara.

 

Pripremio: Nikola Mosurović