Ministarstvo za unutrašnju bezbednost Sjedinjenih Država (DHS) dodelilo je 143.478 dolara bečkom Dunav Tech-u za razvoj blokčein sigurnosnih rešenja.

Inovacioni program Silicijumske doline

26. septembra, Direkcija za nauku i tehnologiju (S&T) američkog DHS objavila je u saopštenju za javnost da je Danube Tech dobio ugovor za pomoć odeljenju u njegovoj tekućoj borbi protiv falsifikovanja i falsifikovanja sertifikata i licenci.

U saopštenju se navodi da usluge kao što su Američka carina i granična zaštita (CBP), uprava bezbednosti saobraćaja i službe za državljanstvo i imigraciju mogu imati koristi od bezbednosnih rešenja zasnovanih na blokčeinu, dodajući:

„Tekući procesi izdavanja često se zasnivaju na papiru, ne olakšavaju razmenu podataka i upotrebu među sistemima i mogu biti podložni gubicima, uništavanju i falsifikovanju. S&T istražuje primenu blokčeina i DLT-a za izdavanje akreditacija na digitalni način kako bi poboljšali sigurnost, osigurali interoperabilnost i sprečili falsifikovanje. "

Nagrada se finansira kroz S&T-ov Inovacijski program Silicijumske doline (SVIP), koji je program koji finansira partnere iz privatnog sektora za unapređenje bezbednosnih rešenja za DHS. Firme koje učestvuju u SVIP-u mogu biti nagrađene do 800.000 dolara za razvoj i prilagođavanje komercijalnih tehnologija za slučajeve upotrebe u državnoj bezbednosti.

Američka carinska i granična zaštita testira blokčein

Cointelegraph je u avgustu izvestio da je Savetodavni odbor CBP-a pokrenuo testove svog „Dokaza koncepta o pravima intelektualnog vlasništva“ zasnovanog na blokčeinu, koji je pokušaj isporuke pošiljki putem blokčeina, oslanjajući se na već postojeće odnose davaoca licence i korisnika podlicence.

CBP je već u avgustu 2018. godine pokrenuo test za projekat isporuke na bazi blokčeina, koji je bio kombinacija postojeće aplikacije CBP-a i platforme zasnovane na blokčeinu, koju je razvio DHS.