Predstavnik demokrata iz Havaja, Tulsi Gabbard se pridružio američkim političarima koji su investirali u kriptovalute, objavivši da je kupio lajtkoin i itirijum, prenosi Blumberg 23. avgusta.

U dokumentu o primanjima od 14. avgusta stoji da je Gabbard kupio kriptovalute u vrednosti između 1.001 i 15.000 dolara u nekom trenutku u decembru 2017.

U to vreme, obe valute su bile veoma nestabilne, sa velikim rastom do kraja meseca posle bitkoinove najveće cene od 20.000 dolara.

U zavisnosti od tačnog datuma kupovine, Gabbard je mogao da kupi ETH i LTC za 444 i 87 dolara ili za čak 814 i 344 dolara, prema podacima CoinMarketCap-a.

Vrednost obe valute je pala ispod decembarskog minimuma kao deo pada cena kriptovaluta koji se dešava u ovoj godini.

U junu ove godine, United States Office of Government Ethics (OGE), je najavila da političari moraju da prijave ako poseduju kriptovalute kao deo “imanja koje poseduju…za investiranje ili za generisanje prihoda.”

Prema novom zakonu, oni koji prijave kriptovalute su u “obavezi da prilože ime kriptovalute i ime menjačnice ili platforme na kojoj ih čuvaju ako ih tamo čuvaju”, prenosi Cointelegraph.

Početkom avgusta, predsednik pravosudnog odbora Predstavničkog doma i kongresmen Bob Gudlejt je takođe prijavio da poseduje između 17.000 i 80.000 dolara u kriptovalutama u svom godišnjem finansijskom izveštaju.

Prihvatanje kriptovaluta još uvek ostaje kao pitanje kod sadašnjih i budućih političara, dok neki kandidati najavljuju prihvatanje donacija u kriptovalutama uprkos nejasnim pravnim okvirima.

 

Pripremio: Stevan Kostić