Američka institucionalna berza kriptovaluta Seed CX pokreće partnerstvo sa singapurskom finteh kompanijom Hydra X kako bi ponudila svoje usluge trgovanja u Aziji. Seed CX je najavila razvoj u saopštenju objavljenom 21. marta.

Prema saopštenju, Seed CX će da se pridruži listi podržanih lokacija za digitalno trgovanje sredstvima dostupnim na Sigma trgovinskoj platformi koju nudi Hidra X, koja je trenutno u javnoj beta verziji. Partnerstvo će takođe navodno dozvoliti institucionalnim korisnicima Sigme da pristupe Seed CX-ovom fiat-kripto konekciji.

Seed CX je licencirana digitalna berza imovine kako za spot tržište, tako i za derivate koji su regulisani kod Komisije za trgovanje robnim fjučersima (CFTC) u SAD-u. Kako je Cointelegraph objavio u to vreme, Seed CX je u septembru prošle godine zatvorio rundu finansiranja vredanu 15 miliona dolara, koji je vodila investiciona kompanija Bain Capital.

U novije vreme, u januaru, berza je pokrenula rešenje za kripto navčanik, a zatim i spot trgovanje, pri čemu su oba rešenja ograničena na institucionalne klijente.

Analiza objavljena ranije ove nedelje od strane Bitwise Asset Management-a koji tvrdi da je 95% volumena na neregulisanim berzama lažan ili neekonomske prirode.

 

Pripremio: Nikola Mosurović