Komitet Predstavničkog doma SAD-a za finansijske usluge usvojio je rezoluciju o formiranju Radne grupe za finansijsku tehnologiju., navodi se u saopštenju za medije koje je komisija izdala 9. maja.

Nova radna grupa tvrdi da "ispituje trenutni pravni okvir za finteh, kako se finteh koristi u kreditiranju i kako se potrošači bave fintehom."

Kongresmen Stiven Linč (Demokratska stranka), novoimenovani šef Radne grupe za finansijsku tehnologiju, komentarisao je u saopštenju za medije o potrebi da odbor ponovo proceni kako najbolje zaštititi potrošače koji koriste novi finteh:

"Život potrošača se menja s aplikacijama za finansijske usluge koje su jednostavne za korišćenje, ali te nove tehnologije dolaze s ranjivostima i potrebom da se preispitaju naši standardi zaštite potrošača."

Neki poznati kripto predstavnici kao što su Voren Dejvidson (Republikanska stranka) i Tom Emer (Republikanska stranka) će se pridružiti novoosnovanoj finteh operativnoj grupi.

U aprilu, Dejvidson je ponovo predstavio takozvani Token Taxonomy akt sa kolegom Derenom Sotom (Demokratska stranka), sa namerom da obezbedi regulatornu sigurnost i isključi kriptovalute iz zakona o hartijama od vrednosti.

Emer je predložio tri zakona u korist kriptovaluta i blokčeina u 2018. godini: Resolution Supporting Digital Currencies and Blockchain Technology, Blockchain Regulatory Certainty Act i Safe Harbor for Taxpayers with Forked Assets Act.

Kao što je ranije izvestio Cointelegraph, veliki broj izvršnih direktora u vodećim bankama svedočio je pred američkim Komitetom za finansijske usluge u aprilu o blokčein i kripto tehnologijama. Tokom ovog svedočenja, Dejvidson je skrenuo pažnju na pitanja regulatorne sigurnosti oko kriptovaluta u SAD-u, rekavši da je to prouzrokovalo da zemlja zaostane za fintehom.