Endrju Jeng, američki predsednički kandidat demokratske partije za izbore 2020. godine, zagovara uvođenje jasnih regulativa za digitalne imovine. Jeng je objavio svoje ključne stavove na svom sajtu za kampanju.

Jeng - preduzetnik koji je doprineo 120.000 dolara za osnivanje Venture For America (VFA), organizacija čiji je cilj da stvori nove startapove u gradovima u razvoju - kandidovao se za predsednika za izbore 2020. Kao deo njegove predsedničke kampanje, Jeng zagovara uspostavljanje regulative za kriptovalute i digitalnu imovinu u SAD-u.

U objavi, Jeng tvrdi da vlada nije uspela da razvije i pokrene nacionalni zakonski okvir za regulisanje digitalne imovine, problem o kome nekoliko federalnih agencija ima različit stav. Jeng izjavljuje da digitalna imovina treba hitno da se reguliše po pitanju kako treba da bude tretirana, kako bi obezbedili da investitori nastave svoj rad sa relevantnim informacijama. Jeng je izjavio:

“Investitori, kompanije i individue moraju da znaju kako će se dalje razvijati podrška za inovaciju i progres. Blokčein poseduje ogroman potencijal.”

Jeng dalje navodi da se tržište kriptovaluta i digitalne imovine brže razvija nego što se regulativa stvara, a regulative pojedinih država se suprotstavljaju. “Stvorite jasne smernice u svetu digitalne imovine kako bi preduzeća i individue mogle da investiraju i razvijaju oblast bez straha da će se regulativni stav promeniti.”

U januaru, Cointelegraph je izvestio da je američki senator i kripto kritičar Elizabet Voren najavila svoju kandidaturu za predsedničku trku 2020. Govoreći na saslušanju Odbora za bankarstvo Senata u oktobru, Voren tvrdi da je “izazov negovati produktivne aspekte kripta dok istovremeno štitimo potrošače.” Senatorka je takođe izjavila da američki potrošači postaju žrtve pojedinih kripto prevarantskih šema.

Ranije ovog meseca, predstavnici Voren Dejvidson (republikanac) i Daren Soto (demokrata) ponovo su uveli Token Taxonomy zakon. Zakon bi odbacio da se kriptovalute definišu kao hartija od vrednosti. Zakon takođe nastoji da uvede regulativnu sigurnost za preduzeća i regulatore u američkom blokčein sektoru, kao i da razjasni konfliktne inicijative i regulatorne odluke.Pripremio: Marko Mihajlović