Sjedinjene Države, Švajcarska i Singapur su u nedavnom izveštaju rangirane kao prve tri "najpovoljnije" zemlje za početne ponude novčića (ICO), prema saopštenju za medije od 14. jula.

Analitičari povezani sa Crypto Finance konferencijom sastavili su istraživanje zasnovano na javno dostupnim podacima o najboljih 100 ICO projekata razvrstanih po zemljama u pogledu prikupljenih sredstava i rangira ih po broju pokrenutih projekata.

Izveštaj naglašava SAD kao najpovoljniju zemlju za ICO sa ukupno 30 kompanija pokrenutih u toj oblasti. Druga zemlja je Švajcarska, koja je odgovorna za upola manje projekata, dok je Singapur rangiran na trećem mestu sa 11 projekata.

countries

Države koje su najpovoljnije za razvoj ICO projekata prema studiji Crypto Finance konferencije

U izveštaju se takođe navodi i Rusija, Estonija i Velika Britanija kao neke od najperspektivnijih zemalja za finansiranje kripto projekata.

Cointelegraph je takođe nedavno objavio da su ICO vrednosti dostigle nove rekorde u prvoj polovini 2018. godine, što je već dvostruko više nego što je bilo tokom cele 2017. godine.

Kao vrhunska lokacija za sprovođenje najvećih ICO i kripto projekata, SAD nastavljaju da se bore protiv slučajeva ilegalne aktivnosti u kriptu. Prošle nedelje, Državni odbor za vrednosne papire u državi Teksas izdao je hitan prekid i odustao od naloga za mreže firmi koje se bave kriptovalutama navodno optuženih da nude lažne kripto investicije državnim rezidentima.

 

Pripremio: Nikola Tasić