Američki provajder usluga DISH najavio je da je dodao bitkoin kaš (BCH) kao opciju plaćanja i da je prešao kod BitPay - provajdera usluga plaćanja, prema zvaničnom saopštenju za javnost od 9. avgusta.

Korporacija DISH Network bila je među prvim provajderima satelitskih usluga na svetu koji su prihvatili bitkoin (BTC) u 2014. godini.

 

Džon Svieringa, izvršni potpredsednik i glavni operativni direktor DISH-a, rekao je u saopštenju za medije da kompanija ima "stalan obim kupaca koji plaćaju kriptovalutama svaki mesec", dodajući:

"Dodali smo bitkoin keš (BCH) baš kao što smo odabrali da prihvatimo bitkoin da služi kupcima koji su usvojili novi način poslovanja."

Prema saopštenju za medije, korisnici DISH-a će moći da plate i BTC i BCH za mesečne pretplate i plaćanje po gledanju filmova, slanjem tačne količine kriptovaluta u “push” transakciji kompaniji.

Singh iz Bitpay-a je dodao da kupovina kriptovaluta postaje sve popularnija jer smanjuju šanse za prevare kreditnim karticama, kao i pružaju jeftiniju uslugu plaćanja za trgovce.

Pre toga, procesor za kripto plaćanje BitPay je kupio licencu virtuelne valute od Njujorškog odeljenja za finansijske usluge (NYDFS), objavio je Cointelegraph 16. jula.

 

 

Pripremio: Nikola Tasić