Predsedavajući američke Komisije za hartije od vrijednosti (SEC) Džej Klejton je rekao da je bitkoinu (BTC) potrebna jača regulacija kako bi se mogao trgovati na velikoj berzi.

Razmislite o Nasdaq-u

CNBC je izvestio 19. septembra da je Klejton izneo svoje primedbe na konferenciji Delivering Alpha. Upozoravajući investitore da budu oprezni, dodao je:

"Ako [investitori] misle da postoji ista strogost oko otkrivanja cena kao na Nasdaq-u ili Njujorškoj berzi...Oni strašno greše. [...] Moramo doći do nivoa gde možemo da budemo uvereni da je trgovanje bolje regulisano.“

Bitkoin se ne trguje na velikim berzama

Dok se bitkoin fjučers ugovorima trgovinske berze Chicago Mercantile Exchange zaista trguje na velikoj berzi, sam bitkoin se ne trguje.

Prema navodima iz članka, pokušaji da se bitkoin uvede u glavni tok obuhvatali su fondove berzanskih indeksa (ETFs) koje su do sada regulatorni organi odbacili zbog zabrinutosti izazvane bitkoinovom nestabilnošću i prevarama u prostoru.

U poslednjem neuspešnom pokušaju da dobije odobrenje ETF bitkoina - kao što je juče objavio Cointelegraph - BZX berza u okviru CBOE berze povukla je svoj predlog pred američkim SEC-om za VanEck/SolidX ETF bitkoina.