Džared S. Polis, guverner države Kolorado, pretočio je "Akt o digitalnim tokenima" u zakon, navodi se u dokumentu objavljenom 6. marta.

Taj akt, koji je prvobitno predložen u januaru na nivou državnog Senata od strane republikanca Džeka Tejt i demokrate Stiva Fenberga, pruža ograničena izuzeća za trgovce hartijama od vrednosti, kao i za prodavce koji posluju sa digitalnim tokenima.

Nacrt zakona definiše "digitalni token" kao "digitalnu jedinicu sa određenim karakteristikama, obezbeđenu kroz decentralizovani registar ili bazu podataka, zamenljivu za robu ili usluge, i kojom se može trgovati ili koja se može razmenjivati između lica bez posrednika."

Prethodni predlog zakona kojim bi se regulisali blokčein tokeni odbijen je u Senatu države Kolorado prošlog maja. Nacrtom je definisan "token sa javnim blokčeinom", a neki tokeni sa javnim blokčeinom su oslobođeni određenja kao hartije od vrednosti. Neki članovi privatnog sektora bili su razočarani ishodom, gde je blokčein investitor Dejvid Gold rekao:

"Ovo je šansa za Kolorado da kaže: ‘Mi ćemo obezbediti okruženje koje će omogućiti jasniju sliku sektora. To ne znači da šarlatani mogu da krše bezbednosne zakone.’ Oni koji se tome protive jednostavno ne razumeju."

Ranije ovog meseca, senator Džek Tejt, zajedno s predstavnicima Dženi Džejms Arnt (D) i Mark Katlin (R), podneo je predlog zakona kojim bi uveo studiju o potencijalnoj implemantaciji blokčeina kako bi se vodila baza podataka o vodnim pravima na Institutu za vodu u okviru Univerziteta Kolorado.

U februaru, Cointelegraph je preneo da su u Vajomingu usvojena dva zakona vezana za blokčein. Oba zakona - jedan vezan za tokenizaciju imovine, a drugi za depozitorijume koji služe za blokčein firme - usvojeni su u januaru ove godine i stupaju na snagu tokom 2019. godine.