Pedesetdrugi Superbol, američka NFL prvenstvena utakmica, odigran je 4. februara između Iglsa i Patriotsa. Prikazana je televizijska reklama brokerske firme TD Ameritrade koja je reklamira bitkoin (BTC) fjučerse.

Pevač Lajonel Riči se pojavio u reklami brokerske kuće, opisujući sposobnost kupca da trguje 24 sata dnevno, 5 dana u nedelji, dok je isfrustriran izbegavao naslov svoje pesme "All Night Long" (All Night).

Reklama je puštena odmah nakon nacionalne himne i završila se logom kompanije i sa frazom "Bitcoin futures available. Fiesta forever" “(Bitkoin fjučersi na raspolaganju. Zabava zauvek)”:

Ameritrade

Reklame Superbola su postale tradicija odvojena od utakmice američkog fudbala, a gledaoci očekuju od kompanija da svoje reklame učine zabavnijim, sa više poznatih ličnosti i svake godine izazivaju dodatnu pažnju. Time Magazin izveštava da reklama od 30 sekundi na Superbolu sada košta oko 5 miliona dolara.

Tržište bitkoin fjučersa je relativno novo na svetskim tržištima, CBOE je pokrenuo prvi BTC fjučers ugovor u decembru 2017. i doživeo pad stranice usled visokog prometa. CME Grupa je ubrzo nakon CBOE-a pokrenula i drugi BTC fjučers ugovor na svetskom nivou, takođe u decembru 2017. godine.


 

Pripremio: Nikola Mosurović