Zbog sprečavanja povlačenja valute na njihovim platformama, strateg za makroekonomska istraživanja iz firme Lamoureux & Co. je siguran da će cena bitkoina dostići cenu od 25.000 dolara.

Iako su vesti o akcijama kineskih menjačnica izazvale pad cene za skoro 10 % ona postepeno ponovo jača.

Iv Lamoru navodi da su ključni faktori koji su pronađeni u prethodnim mehurima sada ponovo prisutni kod kriptovaluta, poput Bitkoina, što se sviđa velikim investitorima.

Rezervna valuta

Ova projekcija od strane glavnog stratega je nešto sa čime se slaže i Majkl Vogel, direktor Netkoina, koji kaže da je bilo predviđanja da će Bitkoin postati svetska rezervna valuta do 2020 godine. Ako i kada se to desi, očekuje se vrtoglavi skok cene bitkoina, iako nije jasno koliko će visoko ići do tad.

Slično tome, višemilijardski investitor Tim Drejper, veruje da mnogi investitori sada radije preferiraju da finansiraju bitkoin startapove kao sigurnije dugoročne opcije. On smatra da će ovi startapovi povećati vrednost u odnosu na digitalnu valutu. Kao rezultat toga Drejper se drži predviđanja koje je napravio pre 3 godine da će cena bitkoina dostići 10.000 dolara do sada. On se ipak ispravlja i očekuje cenu od 10.000 dolara za godinu dana.

Lamoru je napomenula u prethodnom članku da veruje da će se u budućnosti desiti hiperinflacija podstaknuta radom centralnih banaka. Predviđa da će se za nekoliko godina uz doprinos kriptovaluta stvoriti jedan od najvećih uzroka za veliki hiperinflatorni talas.

Ona ističe da se ništa nije promenilo u tome kako ljudi trguju još od pre 100 godina sve dok ne dobiju isti set podsticaja. On se takođe osvrnuo na potrebu da se u to ubedi većina.

On je napisao:

“Bilo da se govori o cveću, kućnim uređajima ili akcijama, za balon je neophodno učestvovanje javnosti. I sve kako Blokčein postaje sve više korišćen, to daje kredibilitet tehnologiji koja stoji iza bitkoina. Osećamo da su digitalne valute, kao što je bitkoin, sada ušli u sličan ciklus.”