Dinamika i fleksibilnost koje bitkoin nudi kao valuta jedni su od glavnih razloga zbog kojih je privlačan korisnicima. Njegova efikasnost primene je neuporediva sa bilo kojom drugom valutom.

Cointelegraph je uradio intervju sa Anari Sengbe-om, suosnivačem ProducTank. Razgovarali smo o uticaju bitkoina na gejming sajt – gamerholic.com.

O Gamerholic-u

Anari je opisao Gamerholic.com kao inovativnu gejming platformu sa filozofijom da je prirodno nadmetanje deo igranja. Platforma pojačava prirodno nadmetanje poklanjajući “realne“ nagrade, a ne poene ili bedževe.

Gamerholic je počeo kao realna keš gejming platforma, a igrači su mogli da igraju Fifu i Madden na Xbox-u, PS4 za nagrade od 10, 20 dolara i tako dalje. Problem sa ovakvim sistemom je bio, na primer, što je bilo slučajeva da igrači izgube 200 dolara po partiji i zatim zovu svoje banke, tvrdeći suprotno, što je stvaralo dodatne probleme kompaniji.

Bitkoin efekat

Anari je premestio sedište kompanije u San Francisko juna 2013. godine. Prema njemu, o bitkoinu je učio dok je bio u početnoj fazi i da je verovatno gamerholic prvi gejming servis koji je prihvatio bitkoin. Taj potez je preokrenuo sreću gejming sajta. Anari je izjavio:

“Uticaj bitkoina na naš sajt se ogleda u tome što je bitkoin omogućio da budemo u zemljama u kojima inače ne bismo mogli. Ne govorim o par zemalja, u pitanju je mnogo, od Zimbabvea do Saudijske Arabije, Letonije, Ukrajine itd. Biktoin je omogućio da Gamerholic bude golbalan. U gejming svetu drugačije ne biste mogli kupiti predmet za 0,005 dolara. Bitkoin to omogućava.“

Unapređenje usvajanja bitkoina

Anari je primetio trend u poslednjih nekoliko godina - da su za uspeh mnogih servisa i proizvoda zaslužni upravo brilijantni bitkoin umovi. Po njegovom mišljenju, razlog za sporo mejnstrim usvajanje kriptovalute je što su svi fokusirani na proizvode za super-štrebere-korisnike, a drugi aspekti, poput gejminga, su najbolji način za edukaciju javnosti o kriptovalutama.

“Gejmeri su već naviknuti na osvajanje poena dok igraju video igre, zamenite poene za bitkoine koje mogu potrošiti i usvajanje bitkoina postaje lakše.

Gamerholic nudi i Gamerholic coin, SHA-256 kriptovalutu, poput bitkoina. Ne tvrdimo da je bolji od bitkoina, niti da može da radi nešto što bitkoin ne može,“ rekao je Anari.

Povratak u Siera Leone

Anari je, takođe, rekao o strasti i namerama koje ima prema svojoj zemlji porekla. U pitanju je Siera Leone. Rekao je:

“Siera Leone mi je draga. Godinama nisam mogao više nego samo da zamišljam bolje okruženje za moje sunarodnike. Tamo postoje fantastični mladi umovi, sa odličnim idejama i snovima. Sa bitkoinom, mogu da učinim više od pukog zamišljanja, čak iako sam stotinama milja udaljen, mogu da učestvujem u stvaranju poslova, motivaciji i kreiranju preduzetnika.

Gamerholic već planira partnerstvo sa mobilnim distributerom iz Siera Leonea. Mogu da zamislim mlade kako zarađuju bitkoine zbog dobrog napredovanja u matematičkim igricama.“