Nakon još jednog odlaganja fonda berzanskog indeksa (ETF) bitkoina, menadžeri imovine Van Eck i SolidX planiraju da prodaju ograničenu verziju ETF bitkoina.

VanEck Securities i SolidX Management žele da započnu prodaju akcija u ograničenoj verziji kripto ETF-a, koristeći pravilo kojim se akcije oslobađaju registracije hartija od vrednosti, dok se akcije mogu prodati samo određenim institucionalnim investitorima, izveštava Volstrit Žurnal 3. septembra.

VanEck, SolidX ETF bitkoina se pokreće 5. septembra

Prema izveštaju, kompanije za upravljanje investicijama planiraju da počnu sa prodajom 5. septembra u skladu sa pravilom 144A američke Komisije za hartije od vrednosti i menjačke poslove (SEC), koje omogućava prodaju privatnih hartija od vrednosti “kvalifikovanim institucionalnim kupcima”.

Koristeći izuzeće SEC-a, VanEck i SolidX će biti u mogućnosti da omoguće da se akcije u njihovom VanEck SolidX bitkoin fondu nude institucijama poput banaka i hedž fondova, ali ne i malim investitorima, napominje se u izveštaju.

Otkako su VanEck i SolidX zajednički zatražili od SEC-a da izlista ETF bitkoina 2018. godine, regulator je više puta odlagao odluku po tom pitanju i nije prihvatio ni jedan zahtev za kripto ETF fondove. 12. avgusta, SEC je ponovo odložio odluku o tri ETF bitkoina, uključujući VanEck SolidX, Bitwise Asset Management i Wilshire Phoenix.