Kompanija preduzetnog kapitala Andreessen Horowitz (a16z) predstavila je spisak instruktora za svoju besplatnu, sedmonedeljnu školu za kripto startape, koja bi trebalo da bude pokrenuta u februaru 2020. godine.

11. decembra, kompanija preduzetnog kapitala je objavila da će iskusni preduzetnici, građevinari, investitori i stručnjaci u industriji kriptovaluta i blokčeina obučavati studente deljenjem naučenih lekcija, predstavljanjem novih projektnih ideje i deljenjem informacija kako bi im pomogli da započnu svoje projekte.

Na listi instruktora škole za kripto startape nalaze se vrhunski preduzetnici i inženjeri poput generalnog partnera Andreessena Horowitz-a Krisa Diksona, profesor računarske nauke na Univerzitetu Stanford Dena Boneha, i Brajan Armstronga, izvršnog direktora i suosnivača Coinbase-a, između ostalih.

A16z je ranije navela da neće primati uplate od studenata jer ima za cilj da ubrza razvoj postojećih projekata fokusiranih na blokčein, kao i da podstakne više talenata da se pridruže sektoru.

Blokčein obrazovanje se pojavljuje širom sveta

Cointelegraph je u novembru izvestio da će Francuska uskoro da uvede obrazovni modul u svoj srednjoškolski program koji pokriva bitkoin (BTC) i kriptovalute, gde se očekuje da nastavnici iz Francuske predaju uvodni kurs koji će pomoći učenicima u razumevanju uticaja koji bitkoin ima na francusku i globalnu ekonomiju.

Istraživanje vodeće platforme za trgovanje kriptovalutama Coinbase pokazalo je da 56% od najboljih 50 univerziteta na svetu nudi jednu ili više kurseva o kriptovalutama ili blokčein tehnologiji.

Istraživanje je otkrilo da se broj studenata koji su pohađali blokčein ili kripto kurseve udvostručio od 2018. godine i da mnogi vrhunski univerziteti takođe imaju studentske klubove povezane sa blokčein tehnologijom ili kriptovalutama.

Drugi primer je meksička srednja škola u kojoj studenti mogu da prate kurs “Blockchain for Business” kao predmet sa ocenom. Šef akademije Hatem Mabrouk iz Američkog instituta za pripremnu školu u Montereju u Meksiku rekao je za Cointelegraph da ovaj kurs predaje dve školske godine, dodajući:

„Ovaj [kurs] uključuje upotrebu aplikacija za analizu podataka, kreiranje robota za trgovanje i osnivanje poslovnih modela zasnovanih na blokčeinu. Kao rezultat, moji studenti bi jednog dana mogli da postignu finansijsku nezavisnost, što je moj glavni cilj.“