Kompanija preduzetnog kapitala (VC) koja stoji iza Snapchat-a traži načine da poveća svoje investicije u sektor kriptovaluta, prema izveštaju Recode-a 17. maja.

Aaron Batalion, Partner u kompaniji preduzetnog kapitala Lightspeed, se trudi da poveća investicije firme istražujući tri metoda: uspostavljanje novog fonda, korišćenje dela postojećeg fonda ili pokretanjem sasvim novog projekta, izveštava Recode, pozivajući se na "izvore".

Prema Recode-u, Lightspeed se oslanja na korišćene dela postojećeg fonda za investicije u kriptovalute, a ne na uspostavljanje potpuno novog fonda, koji su razmatrani tokom proteklih nekoliko meseci.

Recode takođe dodaje da Batalion navodno možda neće želeti da čeka i razmatra povlačenje sa svog položaja kao generalnog partnera u Lightspeed-u kako bi pokrenuo svoj sopstveni projekt koji je usmeren na kriptovalute. Navodi izvor blizak Batalion-u, Recode izveštava da je Lightspeed spreman da finansijski podrži novi potencijalni projekat.

Batalion nije jedini partner u Lightspeed-u koji je zainteresovan za kriptovalute. Džeremi Liev, koji je predvodio investiciju firme u Snapchat i koji je sada bitkoin entuzijasta i podnosilac predloga, bio je deo Lightspeed podrške za inicijalno ulaganje u kripto-novčanik Blockchain.com 2014. godine.

Lightspeed-ovo interesovanje za kriptovalute dele mnoge druge važne tradicionalne kompanije preduzetnog kapitala. Kao što je Cointelegraph objavio prošlog meseca i Comcast Ventures i Venrock su napravili sopstvene poteze u kriptovalutnom okruženju.


 

Pripremio: Nikola Mosurović