Vežite se, cena bitkoina ispod 2.000 dolara!

Bitkoin je pao za skoro 12% u roku od 24 časa pošto se rokovi za implementaciju rešenja za problem skalabilnosti približavaju i time uznemiravaju tržište.

Trenutna cena za trgovanje prema coinmarketcap.com-u pokazuje vredenost bitkoina od 2.076 dolara - najniža u poslednjih dva meseca.

Negativan efekat za deset najboljih altkoina je bio vidljiviji nego ikad. Itirijum, lajtkoin i ostali su sledili pad bitkoina.

Itirijum je prošle nedelje prošao naročito loše, mesečni gubici ukupne tržišne kapitalizacije su sada skoro 18 milijardi dolara.

Kao i uvek, reakcije učesnika su bile pomešane, neki su očajni dok drugi vide odličnu priliku za kupovinu.

 

Dok opšti konsenzus ukazuje na verovatnoću predstojećeg hard-forka, a to utiče na neizvesnost na tržištu, glavni mediji su ponovo brzo alarmirali javnost o bitkoinu.

“Rivalske frakcije kompjuterskih pametnjakovića koje igraju ključne uloge u održavanju bitkoina su spremne da usvoje dva konkretna ažuriranja softvera krajem meseca”, objavio je Blumberg u petak, najavljujući da bi bitkoin mogao da propadne.

“To je povećalo mogućnost da se bitkoin podeli na dva dela, događaj bez presedana koji bi uzburkao tržište od 41 milijarde dolara.”


Pratite nas na Facebooku